Další čínskej zgarb
Moderátor: Moderátoři
Další čínskej zgarb
Měl i náhradní a tak jsem mu ji podmázl bílou teplovodivkou a namontoval na chladič. No a při tý příležitosti jsem si všiml, že při přitažení rohových šroubů jde ze všech stran mezi základnu ledky a chladič strčit měrková planžeta 0,05-0,15 mm. Ta základna ledky je prohnutá do luku a není jak ji narovnat aby měla ve středu plochy dotek s chladičem. Proto ty střední řady čipů byly vyhulený, prostě se přehřály.
Tak jsme dojeli za kámošem, co má brusku na plocho. Musí na ledku udělat uchycovací přípravek a tu spodní plochu ledky zbrousí. Doufám, že to není pokovená hlína a ten pokov se nebude při broušení loupat.
Prostě do-do.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Tyhle LED ale pak stejně zatěžuji na menší výkon, do 30W reflektoru dávám 50W čip, do 20W alespoň 30W.
Pokud deska chladiče Ledky cca 40 x 40 mm má kontakt jen v rohách kolem šroubků a uprostřed je škvíra na 0,15mm planžetu, tak ti nepomůže ani chladič metr krát metr. Prostě se to nad tou škvírou upeče. Doufám, že ty producenty snad nechceš chválit?
Možná že by než pracný broušení pomohlo mezi ledku a chladič nastříhat alobal něco jako Džoserova pyramida v Sakkáře a eliminovat tak průhyb. Určitě by to bylo lepší než škvíra 0,2 mm co tam byla původně.