Celeron píše:Nabízel jsem mu inspiraci KZ8 bez odezvy. KZ50 se dala po převinutí výstupáku, zvětšením Ua na 600V a s pevným předpětím g1 vydráždit až na skoro 70W při 5% zkreslení. Před cca 50 lety česká Iris basovka na KZ50, bednu s 6 ks ARO835 naprostý dělo.
Omlouvám se tedy za nevýraznou odezvu. Na KZ8 jsem se díval, ale momentálně mi asi moc nepomůže. Moje dva hlavní problémy jsou nastavení pracovního bodu tak, abych za rozumného zkreslení dosáhl předepsaného výkonu a vymyšlení zpětné vazby z osmiohmového výstupu trafa do katody vstupní elekronky. K oběma problémům jíž mám nápady a chystám se udělat další pokusy. Včera mi to bohužel překazil čas, tak snad další víkend...
Prosím, ještě mám jeden dotaz. Jelikož má primár výstupáku v DC zanedbatelný odpor vzhledem k impedanci, je na elektronkách téměř Ua a pokud tedy spočítám anodovou ztrátu, je dle katalogových zapojení o 50% překročena - okolo 30 W (360 V x 0,088 mA). Uvažuji špatně, nebo jak je to možné? Myslel jsem, že anodová ztráta je jedna z nejdůležitějších mezních hodnot, u které je překročeni zcela bez diskuze.