Jaký LED panel do obýváku
Moderátor: Moderátoři
Jaký LED panel do obýváku
1) Pokud vyberu panel s DO, u kterého je možné měnit teplotu světla či jas - co se stane pokud světlo vypnu/zapnu vypínačem na zdi (tedy ho zcela odpojím od síťě)? Pamatují si panely předchozí nastvavení? Případně které si to pamatují?
2) Kolik lumenů by měl panel dodávat, aby osvítil místnost 25 až 30 m2 z výšky 3 metry? Máte někdo praktickou zkušenost s obdobnými podmínkami?
Také záleží na barvě a lesklosti stěn a stropu, takže proto ta první věta.
Kdyz chci stmivani, koupim k panelu tento stmivac https://www.ebay.com/itm/183823101769 (panel musi mit stmivatelny zdroj) Stmivac ma vstup pro klasicky vypinac na zed, takze jde vypinat jak dalkacem tak i vypinacem a posledni nastavenou hodnotu jasu si pamatuje pri obou zpusobech vypnuti. Jen nedokaze menit barvu svetla. Osobne si ale myslim ze to je zbytecnost, asi tak prvni tyden si s tim budes hrat, pak to nastavis na nejakou hodnotu a uz s tim nikdy nehnes.
Co se tyka vykonu, pro takove mistnosti bude v pohode stacit 60x60cm 45W/3600lm. Do loznice nebo obyvaku dej teplejsi barvu, kuchyn, koupelna, chodba apod. studenejsi ktera ti nebude zkreslovat barvy.
Po vypnutí vypínačem a opětovném zapnutí si nastavení pamatuje.
Ale nastal jiný problém - nedávno jsem koupil TV LG a dal ji v kuchyni na zeď. No a moje drahá polovička přišla na to, že když stiskne některá tlačítka na DO od televize, na panelu se změní barva světla z teplé na studenou.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Nějaké svítidlo s pevně zabudovanými LED se mi moc nelíbí. Jistěže bych si mohl každé tři roky koupit nové, ale moc by se mi nechtělo pokaždý vrtat jinak vzdálené díry do zdi.
Nějaká stolní LED lampa budiž, ta se akorát zahodí a koupí za 500 Kč jiná...
Nevím přesně, jakej je to LED panel... Snad jsou aspoň rozměry nějak standardizované.
Uplne stejne jsem kupoval treba v hadexu, ale i rejze na ebay je uz hodne dlouho prodavaji apod. Vymena je trochu komplikovanejsi nez vymenit zarovku, ale pokud dotycny neni uplne jelito neni to zadny problem, https://www.youtube.com/watch?v=XGDOF39 ... CZ%26SK%29
Ten panel tam neni pevne zabudovan, ber to tak ze je to placata zarovka
Vymena mi prijde jednodussi nez u nekterych svitidel se zarovkou s tema pruzinovyma pacickama kde vyrobce nejspis pocital s tim ze ma uzivatel 3 ruce. Ten futral ve kterem je panel zasunuty se nemeni, ten je prisroubovany ke stropu naporad. Vzhledem k tomu, ze na to davaji 5let zaruku, tak by se to zas tak casto snad menit nemelo. Samozrejme daji se koupit i takove kde je vsechno v jednom celku, ale do tech bych nesel.
https://www.aliexpress.com/item/32967887234.html
Svítí to hezky a do celého prostoru. Narozdíl od světel E27 s led žárovkou.
Taky oproti obyčejným světlům s LED to prostě funguje a neodchází. Taky se to skoro nehřeje.
Teď jsem to ještě polepšil a koupil do obýváku Xiaomi Yeelight Arwen 550C. Svítí to moc hezky. Po vypnutí vypínačem si pamatuje poslední režim. Jde to ovládat před DO, nebo přes aplikaci v tel.
Já osobně už LED žárovky nechci nikde vidět. Zrovna teď jsem se stěhoval do bytu, kde bylo tohle osvětlení a dost hrůza. Okamžitě jsem to scházel a nahradil těma svejma světlama. Rozdíl v kvalitě osvětlení neporovnatelný.
Jediné kde akceptuju E14 a E27 jsou lampy. A to jen LED ve verzi filament.