regulace oběhového čerpadla Grundfos
Moderátor: Moderátoři
toto čerpadlo má 3 fáze a ruční přepínání rychlosti je to takovej kulatej konektor schovanej pod víkem který se povytažením a pootočením mění rychlosti čerpadla 1 až 3
a tato regulace vyhořela
je to přez 20 let starý a už se to prej nedělá
samotnej motor jede našli sme poslední funkční regulátor a zkusili ho napojit
a já se ptám šlo by to zapojit bez tý regulace na přímo?
má někdo k tomu náký schéma tý regulace nebo aspon toho konektoru co de na vinutí toho motoru abych věděl kam zapojit jednotlivé fáze?
o rychlost mi nejde jezdilo to na 2ku zlatej střed ale bude mi stačit pokud se motor bude nák točit
děkuji za reakce
Pípal sem to včera večer jen tak zkusmo na miste a u jedný tý desky sem na tu jednu rychlost 2 faze našel
Problem bude asi i v tom přepínaní odboček ten bazmek je v plastu tak nak nerozebiratelnej a uvnitř je taky plošnej spoj
Zkusim to pipnout u toho funkčniho a dle toho se zařídim děkuji
Foto sem smaz aby tu nebyla zbytečná diskuze o ničem 🙂
Tak ted kapku k věci
Kapku sem to dnes koumal ze 4 desek regulace sem myslim dvě dal do hromady
Propipal je všechny co se mi nezdalo sem proletoval a pospojoval
Proměřil sem i tu tepelnou ochranu
Další problém je ten otočnej konektor u vsech 4rech je to častečně vytavený zoxidovaný
Takže až budu zas u čerpadla vyhodim tu funkční regulaci proměřim jak a co je propojeny na 2ku rychlost a na téch deskách ty spoje na tvrdo proklemuju na tu jednu rychlost
Zbývající 2 desky sou kapku víc vyhořelý ty poopravim až poté co si budu jist funkčnim zapojením
Nafotim to a dam vědět
motor jako takovej sem neměřil
zprovoznil sem 3 čerpadla a v záloze sem pro strýčka příhodu nechal jeden celej funkční originál