konzumní líh
Moderátor: Moderátoři
konzumní líh
https://www.entomology.sk/produkt/etano ... zvody-998/
Mimochodom, v ponuke Centralchemu je tiež liter denaturovaného 96% za presne tú istú cenu ako čistý, takže nie vždy je to vec spotrebnej dane. Či to už niekto kupuje, je vec druhá - technický lieh je záležitosť pár eur...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Viem o tom, kupovali sme do labaku a mám pocit, že nevedia, čo predávajú. Alebo zákazníci nevedia, čo nakupujú? Nevidím dôvod, prečo by mal niekto kupovať denaturovaný, ak má za tú istú cenu čistý. Asi to vozia z Poľska v jednej cisterne a potom čapujú do rôznych fliaš podľa toho, kto si čo objedná. Už sa mi stalo, že som cítil denaturačné prísady tam, kde mal byť použitý čistý lieh. Analiticky čistý je cenovo niekde úplne inde, tam je spotrebná daň zlomkom ceny. Tam by boli nečistoty, aj denaturačné, veľmi rýchlo odhalené.nixdorf píše:Mimochodom, v ponuke Centralchemu je tiež liter denaturovaného 96% za presne tú istú cenu ako čistý, takže nie vždy je to vec spotrebnej dane. Či to už niekto kupuje, je vec druhá - technický lieh je záležitosť pár eur...
A kutilmile - nelituju tě
CCH síce vychádza lacnejšie aj v prepočte na Kč ako tie dva uvedené eshopy, ale mi-ro je z Čiech a kvôli tomu sem nebude merať cestu, takže som to uviedol len pre zaujimavosť.
Správne, etanol z chemičky býva vyrábaný z etylenu; ten 99,8% Solvanal snáď ani nejde vyrobiť destiláciou. O tom, že sa ako konzumný môže označovať iba alkohol vzniknuvší z kvasu a neznamená to iba "nezávadný", som si rozšíril obzory - v takom prípade je tých 80% asi naozaj strop.
//edit: Mýlim sa. Spirytus konsumpcyjny 95%, ale holt PL...