DVD Orava 569 - obraz DivX

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dMaX

DVD Orava 569 - obraz DivX

#1 Příspěvek od dMaX »

Pri prehravani filmov DivX, Xvid mi vobec neroztiahne obraz na celu obrazovku, pritom polska DVD Manta 35 Basic ich prehrava krasne,
je to u oravy normalne, alebo sa jedna o poruchu, Kupil som ju len dnes
tak chcem vediet o co ide aby ma v predajni nejak neodflinkli, lebo im ju chcem vratit a potrebujem nejake argumenty. Dik za pomoc.
vrky

#2 Příspěvek od vrky »

Já ji mám taky, ale DivX jsem ještě nezkoušel.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od workhard »

To samé mi dělala Toshiba s fotkama - jen takové malé uprostřed obrazovky,jdou sice vyzoomovat,ale při prohlížení třeba 200 fotek z dovolené je to celkem opruz,protože se musí zoomovat každá zvlášť. A ještě to přes scart natvrdo přeplo TV na video a pomohlo jen vytažení scartu,nebo síťové vidlice,protože krám neměl ani vypínač.Hodil jsem to po psu,koupil taky tu Mantu a bez problémů... 8-)
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DiGiCo »

U DVD Orava by mě takové chování vůbec nepřekvapilo, předpokládám, že to bude výrobek na úrovni Sencorů apod. Dost přehrávačů, které jsem viděl, se přesně takhle chová, dělá to jen při určitém rozlišení původního DivX filmu, doporučoval bych vyzkoušet například ve Virtual Dubu změnit rozlišení daného souboru, co to v přehrávači udělá. IMHO se nejedná o závadu, ale o vlastnost... :cry: Co si tak vzpomínám, tak jediný přehrávač, který mi toto nedělal, byl Samsung DVD-P171 (typ už jen tuším), ale měl zase jiné mouchy, člověk si holt nevybere. A převádět hromadu DivXů, co má jistě kdekdo doma, na DVD taky není moc příjemná představa...
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od DiGiCo »

kondik píše:Preco zrovna Oravu - velmi zly vyber.

Ačkoli nejsem autorem threadu, odpovím Ti. Jako už dnes všude, je cena na prvním místě. Proto Oravy, Sencory, HomeTechy, Inspiry atd atd atd. Je zvláštní, že právě tyto levné přehrávače obvykle dovedou přehrát to, co přístroje renomovaných značek nedovedou. Daní však za to jsou různé drobné nedostatky (viz zmiňovaný případ přehrávání DivXů) a mizerná spolehlivost.
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od DiGiCo »

kondik píše:
(P.S.: cena na 1.mieste - ja odpovedam: za malo penazi malo muziky. Alebo: nie som taky bohaty aby som si dovolil kupovat lacne veci).

To máš jistě pravdu, ale vysvětluj to stovkám lidí, kteří s vidinou nákupu hypersuper levného akčního DVD přehrávače za super cenu 999Kč (dosaď libovolnou jinou částku) stojí fronty v Hypernově a Tescu...
Zas na druhou stranu - alespoň mají opraváři z čeho žít :wink: - dokážeš si představit, jak by to vypadalo, kdyby všichni kupovali kvalitní elektroniku s vysokou životností? :D
byKiVi

#10 Příspěvek od byKiVi »

Čo tak skúsiť nový firmware.
Na stránke Oravy sú už dve.
http://www.orava.info/fkh/default.asp?cls=stoitem&stiid=26289

Položka Podpora vedľa obrázku prehrávača.
dMaX

#11 Příspěvek od dMaX »

Tak som ho bol reklamovat a mali v predajni este dva kusy, robili presne to iste, tak mi vratil peniazky a je to vybavene. Rada na koniec Oravu DVD -569 "nebrat". Inak chcel som tuto znacku aj preto, ze uz asi 4 roky mam Oravu 501 a nie su s nou ziadne problemy, slape ako hodinky. Hold ta 569 je asi nejaky nevydarena seria alebo co.
Skoda, ze som nikde v predaji nevidel ten polsky prehravac DVD Manta 035 Basic co som spominal, ten bral uplne vsetko co som donho pichol, snad by zobral aj stare platne, keby tam vliezli :).
Info maju sice strohe

Kód: Vybrat vše

http://www.manta.tv/product.php?lang=cz&kat=101&Item=5

ale isiel ako gula.
dMaX

#12 Příspěvek od dMaX »

Uz som nasiel kde predavaju znacku Manta, chcel by som tento

Kód: Vybrat vše

http://www.konsigna.sk/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=25033

nemate s touto znackou nejake skusenosti co sa tyka poruchovosti a pod.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “