TV TESLA (11AK19B-1) píská

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
phil

TV TESLA (11AK19B-1) píská

#1 Příspěvek od phil »

Zdá se, že mi leze do zvuku (TDA2615) nějaké rušení, pravděpodobně kmitočet řádkového rozkladu, možná lehce i síťový brum. Intenzita rušení se nezvyšuje s "hlasitostí". Napadlo mě, že zkusím vyměnit elyty ve zdroji C823, C826.
Druhá závada, která by s tím snad neměla souviset, že za studena déle nabíhá zdroj, cca 8 sec.
Dík za každou radu. :)
Killroy
Moderátor

#2 Příspěvek od Killroy »

Já bych se nebál napsat že bude souviset jedno z druhým. Pokud ten zdroj nabíhá takhle pomalu, prvně bych prošel jeho elyty (včetně síťáku). Následně i zmíněnou filtraci napájení toho konce (C823,C826).
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
phil

#3 Příspěvek od phil »

Tak zítra se v tom začnu vrtat, vyměním ty elyty a dám vědět. Ještě mě napadlo jestli nebude něco okolo optočlenu zpětné vazby. Za "tepla" naběhne okamžitě.
Jo, a díííík :)
phil

#4 Příspěvek od phil »

Vyměněny elyty C829 a C606 , oba vyschlé (pravděpodobná příčina obou závad) , dále pro jistou, C823, C826 a C817. Bedna se zdá zatím v pohodě :), du bouchnout šampáňo. Síťový elyt se nekonal, páč mi ho v GM odmítli prodat :)Díky všem zúčastněným.

PS: Ještě prosím o radu, kde sehnat nejlevněji ovladač RC 2040
Optimismus je způsoben nedostatkem informací.
Killroy
Moderátor

#5 Příspěvek od Killroy »

phil mimo jiné píše:Síťový elyt se nekonal, páč mi ho v GM odmítli prodat :)

PS: Ještě prosím o radu, kde sehnat nejlevněji ovladač RC 2040

Síťový elyt projít, ne automaticky měnit za nový. Většinou ještě vyhoví. Ovladač určitě tady: www.vatelectronic.cz
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
phil

#6 Příspěvek od phil »

Zůstalo mi ve zvuku špetka brumu, intenzita se mění se změnou scény na obrazovce, není to nijak tragické ale trochu mě to s**re :) . Zkusím vyměnit zbývající filtrační elyty ve zdroji, ... dík za každý nápad.
Optimismus je způsoben nedostatkem informací.
medabeda

#7 Příspěvek od medabeda »

Podívej se na AME,mají tam plnohodnotnou náhradu,shodnou tlačítky a v podstatě i tvarem a má označení RC1540,maloobchodní cena je 268,-Kč.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“