Windows 7 ovládače na tlačiarne z Windows Update pre iný PC

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
nixdorf

#16 Příspěvek od nixdorf »

Palo: textový režim určite, ale skôr ich custom - pre ASCII by bolo nutné do extended časti nahádzať "naše" klikyháky, plus nejaké špecifiká (euro symbol, ak to rovno nenapíšu ako EUR, odrezaná "textová grafika" - viď Latin II, etc).
Jak som sa s tým generickým ASCII tlačovým drivrom hral, to bolo fakt ako simulácia písacieho stroja, s tým rozdielom, že to vypisovalo až po znaku CR(LF) a nie po každom. Možno by to aj na basic odskúšanie stačilo, len k (moderným) USB tlačiarnam beztak treba driver, aby si vytvoril tlačový port, a ten protokol bude asi tiež svojský. Neviem.

//edit: aby sme zodpovedali Palovu pôvodnú otázku, tadialto by to možno šlo: Windows Update Agent API z MSDN.
To znamená, nakódiť si v C# (prípadne COM hovadinami z C++) appku na vyenumerovanie celej kategorie Devices (Printers) a vyklonovať... celý... update katalog. Len chce to WUA agenta na systéme, slušný diskový priestor (pár desiatok TB snáď bude stačiť) a poriadnu dávku trpezlivosti.
Horšie je, že výstupom asi bude apdejtové msi-čko, 1 per driver, a nie priamo cat, sys a inf. Ako by Češi napísali, potěš koště. Ale možno by si to odtial vedel nejak batch parsovať, bohvie... ten nápad mi príde kurací, pretože echt legacy drivre v tom asi nebudú (to by sa muselo volať snáď Windows Downdate miesto update)
Naposledy upravil(a) nixdorf dne 16 lis 2022, 19:43, celkem upraveno 4 x.
pocitujlasku

#17 Příspěvek od pocitujlasku »

nixdorf: co som mal jednu termo tlaciaren na tie rolky, tak aj zo sedmiciek sa dalo tlacit bud klasicky, alebo cez "konzolu" ci ako to nazvat. a vtedy to fakt islo ako ascii, resp. ISO8859-2 + nejake riadiace znaky pre dvojnasobnu velkost, alebo horizontalnu ciaru, obrazok ci ten rezac
No vidis, a tak si sa bal
nixdorf

#18 Příspěvek od nixdorf »

@pl: rozumiem. Ten "generic text only driver" tú ASCII tlačovú podporu priamo pridá do desktopových aplikácií. Len to má asi takú intuitivitu jak písací stroj, možno ešte horšiu, ak neodhadneš medzery a konce strany, pretože na stroji aspoň vidíš kam to trieska priebežne, z tlačiarne až keď papier vyleze :D
Přílohy
textonly.png
textonly.png
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

nixdorf píše:len k (moderným) USB tlačiarnam beztak treba driver, aby si vytvoril tlačový port, a ten protokol bude asi tiež svojský.

To nie je pravda - snad vsetky USB tlaciarne su "USB Printer Class", takze port vo Windows sa ti vytvori.

Nieco k fiskalnym tlaciarnam: teraz je u nas povinne CHDU. Do neho sa zapisuje CELY vystup na tlaciaren, vratane hlaviciek a riadiacich sekvencii. Tzn. aj sekvencie pre tlac QR kodu. Zapisuju sa tam aj nefiskalne doklady.
PotPalo

#20 Příspěvek od PotPalo »

Ja som jednu takúto USB tlačiareň skúšal tak, že som ju pripojil do USB printserveru, a ten do routeru. V notebooku (pripojenom cez WiFi) som ručne pridal generic tlačiareň na IP adresu printserveru. A normálne to tlačilo, ešte aj z DOSu cez COPY na LPT. Teda ak sa nepletiem. Mám tu ešte utilitu DOSprint, tak neviem či som ju vtedy použil. Tá presmeruje DOSovské PRN alebo ktoré na hociktorú tlačiareň.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
PotPalo

#21 Příspěvek od PotPalo »

Tak nová skúsenosť: skopíroval som priečinok INF, dal v zozname tlačiarní Windows Update aby sa doplnil zoznam, a znova skopíroval INF. Oboje INF je rovnaké. Tak neviem či sa ten aktualizovaný zoznam vôbec niekde ukladá. :? Ale aj tak tam nieje tlačiareň ktorú som chcel pridať, takže nič. Pritom sa mi zdá že predtým tam bola. Možno je iný zoznam v 32 bitových a iný v 64 bitových Windows, alebo si tú tlačiareň mýlim s nejakou inou.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
xsc

#22 Příspěvek od xsc »

Tak to nefunguje. Přes Windows update se stáhne potřebný .inf, pokud ho podle hw id Windows update najde. nestahuje to .inf, které nepotřebuje.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“