Zase jsem nenastartoval :-(
Moderátor: Moderátoři
davemh píše:Na stopstart stačí jedno tlačítko (jendnoduchý návyk), na dobíjení stačí trochu si pohrát s kabeláží, pak dá pokoj. A byl jsem překvapen, i nové auto s těmito "vymoženostmi" má klasickou tekutou baterku se špunty.
K původnímu dotazu - podle příznaků bych vyměnil baterku už preventivně.
Tím myslíš odpojení toho konektoru na mínusovém pólu baterky? Dost mě to zajímá.
- tomasjedno
A kutilmile - nelituju tě
Mám za to, že na emisích kontrolují pouze chyby v jednotce motoru, ne? Tam by se systém dobíjení neměl projevit.
-
petrfilipi
Už jsem si na start-stop zvykl a nevypínám ho, není s ním problém, motor je atmo VVT, protože se mi stává poměrně zřídka, že by motor zhasl, a to častěji v Hradci, než v Praze (doufám, že už zase ten systém semaforů sesynchronizovali, po letošní jarní změně jsem skrz Hradec pravidelně poskakoval v kolonách na červené vlně).
U Oktávek s tím může problém být, tam pomocný elektromotor ani akumulátor není, takže startér tahá pokaždé z jediné baterky. Ale i tam se aktivuje start-stop až při dosažení určité teploty motoru, a to i u dieselu.
davemh píše:rezis > sjedeš z dálnice, turbo rozpálený do červena, zastavíš na křižovatce a motor zdechne - děkuji, nechci. Jistě, v případě atmo benzínu není co řešit.
Pokud jedu po dálnici 130km/h tak na to nepotřebuji ani 30kW výkonu. Při 150km/h cca okolo 50kW to pořád není ani polovina výkonu motoru takže o něčem rozpáleném nemůže být řeč. Navíc hodně i dieselů má dnes vodu chlazený střed turba. Pokud tedy nežhavíš oturbené 3 hrnky.