K: Lakovaný vodič 25 mm2
Moderátor: Moderátoři
Neprojeví. Mezera (rozumně velká, vzniklá při skládání) nemá skoro žádnou souvislost s indukcí. Mezera se neprojeví víc při 1,4T než při 1,0T. Mezera nemá na indukci (skoro) žádný vliv.BOBOBO píše:.... Mne učili před více než 50ti lety 10000Gaussů . No potom i u běžných plechů přešli na 11 i 12000 Gaussů . Tam už se "mezery" při skládání projeví . ...
To je blbost. Přídavné ztráty vlivem sváru jsou jen malým zlomkem celkových ztrát. Svařovaná trafa se vyrábějí a nehoří.BOBOBO píše:.... A ten rozdíl 10% při špatném svaření může rozhodnout o shoření trafa . ...
V tom má BOBOBO pravdu. Pokud budou trafa výkonově podobná a budou mít podobná napětí , nic špatného se nestane. Hodinový úhel u 2 jednofázových traf bude stejný s pravděpodobností 50%.Celeron píše:Hmm, dvě různý jednofázový trafa paralelně, není tam něco podobnýho jako hodinovej úhel u trojfázů? Minimálně tam bude problém s nestejnou impedancí a tím s cirkulačním proudem v sekundárech.
Třeba to tady nějakej tlustoproudař vysvětlí.
Nějaké "vyrovnávací proudy" možná budou, ale ty to nepoznáš. Jenom nebudou trafa přispívat přesně polovičním výkonem do společné zátěže. Jedno bude trochu přetíženější a druhé nevytíženější. V bodovacím provozu je to fuk. Navíc se to ještě srovná různou délkou vodičů a spojkami na sekundáru.
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
1. To trafo bylo svařené už od výrobce, já ho pouze v tom sváru rozříznul a opět svařil. Na rozdíl od klasických M I plechů jsou styčné plochy trafa broušené a leštěné, takže sedí na sobě po celé ploše těsně a bez mezer.
2. Nevím jak kdo, ale já od toho zase žádné extra výkony nečekal, na svaření například naběračky to stačí, takže za mě spokojenost.
-
petrfilipi