Tv BEKO
Moderátor: Moderátoři
Tv BEKO
niko231 píše:Dostal jsem na rozebrání tv Beko TVB 3090,u které nešel obraz. Bylo mi líto ji hned zrušit. Zjistil jsem, že je spálený odpor R101 u budícího transformátoru výkonového tranzistoru BU 508 pro Vn trafo. Vyměnil jsem jej, avšak dochází k přeskoku Vn napětí na vývodu vn káblu z trafa na samotné tělo trafa. Trafo jsem očistil od prachu, ale to nepomohlo. Je chyba v tom trafu nebo mám hledat jinde. Hodilo by se schéma té televize. Děkuji za případné rady a názory.
Ihned bych vyměnil VN trafo,než to odpálí něco dalšího.
Kaca píše:Hledal jsem ho na téhle adrese ale 11.2 jsem nenašel. Co tam je za to trafo ?
Zadej tam do vyhledávače 11.2 a je to ten hned první soubor nahoře "bekoTv.zip". Co je týče typu VN trafa, tak to ve schématech bez kusovníku nebývá a ty bys snad měl ty vědět nejlíp co tam máš ne? Opiš sem označení.
niko231 píše:Dostal jsem na rozebrání tv Beko TVB 3090,u které nešel obraz. Bylo mi líto ji hned zrušit. Zjistil jsem, že je spálený odpor R101 u budícího transformátoru výkonového tranzistoru BU 508 pro Vn trafo. Vyměnil jsem jej, avšak dochází k přeskoku Vn napětí na vývodu vn káblu z trafa na samotné tělo trafa. Trafo jsem očistil od prachu, ale to nepomohlo. Je chyba v tom trafu nebo mám hledat jinde. Hodilo by se schéma té televize. Děkuji za případné rady a názory.
Pokiaľ nevieš aká je obrazovka, tak asi nemá význam kúpiť VN trafo. Ja v tom prípade okolo vývodu VN dávam izolačnú fóliu z transformátorov a priestor medzi vývodom a jadrom vyplním lepiacou pištolou. U jednoho TV to už drží 2 roky, ale nie je to technické riešenie. Na odskúšanie kvality a opodstatnenosti inestície sa zíde.
Mám ale na stole od kamaráda nějaké BEKO bez štítku. Je v černé bedně, je bez ovladače a pouze na základní desce jsem objevil : 5LZ 190-42. Na štítku který je nalepený na zákl. desce je : 5UP 110. Nevím které z nich je označení chassis, nevím ani který ovladač na to použít. Funguje na to ovladač z OTF : RC 5471, televizi nastavím na kanál který potřebuji a ona ukazuje ale nejde to uložit do paměti. Hlasitost a jas, kontr. a barvy fungují. Chassis podle uvedených znaků jsem hledal ale nenašel. Nevíte někdo prosím o co by mohlo jít ? Děkuji
Kaca mimo jiné píše:..mám ale na stole od kamaráda nějaké BEKO bez štítku. Je v černé bedně, je bez ovladače a pouze na základní desce jsem objevil : 5LZ 190-42. Na štítku který je nalepený na zákl. desce je : 5UP 110.
Myslím že to je TVB2830 = chassis 11.1 na www.eserviceinfo.com, ale ověř si to.
BTW: je tam k nalezení něco z původního naladění?
Killroy