Centrála z roku 1981
Moderátor: Moderátoři
- Daliborka
- Kontaktovat uživatele:
Jistě že souhlasím s tím poměrem výkon-váha. Je tam rozdíl 41 roků, jo to je vývoj. Díky velkému rozdílu v otáčkách, lehčí a modernější konstruci a dejme tomu přesnějšímu zpracování a elektronice v zapalování se to musí předpokládat. Malá vada na kráse je že výrobce někam namontuje "kurvítka" a po záruce si kup nový. Mně ale fascinují stroje jako motory Slavia,Škoda, Praga, Lanzbuldog, Zetor 25 a všechny historické stroje. Třeba takový ponorný odpor co býval u kolotočů a zemědělských elektromotorů. Jednoduchost, nenáročná opravitelnost a zvládali to i "za jízdy". Vrcholem pokroku byl parní stroj a vlisované trubky topeniště. Máme dnes na to s takovým fortelem a uměním tvořit nové stroje pro několik dalších generací?
- Daliborka
- Kontaktovat uživatele:
jova1 píše:Jestli chceš, tady si k té centrále stáhni návod:
www.jova1.cz/kestazeni/centrala.pdf
Díííiky.
A kutilmile - nelituju tě
Daliborka píše:PS: Mám fotky štítků a IrfanView 64 ale neumím je s tím zmenšit na požadovanou velikost, tak příště.
Když velké fotky proženeš vlastním mailem tak se zmenší na požadovanou
velikost, sníží se mírně jakost, rozlišení ale něco za něco.
(to v případě že není "poruce" vhodný soft)
Provozuju ho do babety a jak jsem psal výše, nemám problém se zadřenými ložisky na klikovce. U dvoutaktního jsem ho měl třikrát! Míchám 1:33. Z výfuku jde skoro neznatelný modrý dým.