Samsung LH46EDD
Moderátor: Moderátoři
Ak sú v elnecu na výber viaceré možnosti rovnakého typu pamäte cez ISP s rozdielmi typu 1x, / 2x, 4x, zvol základ, teda 1x.
Ako povedal rnbw v datasheete pamäte nájdeš minimálne napájacie napätie pamäte. Ak sa také napätie na elnecu nedá nastaviť, tak na takýto test použi schottky alebo klasickú diodu v serii v napájaním pamäte, ktorá zníži napájacie napätie pamäte o určitú hodnotu.
Ak nedosiahneš dobrý výsledok, odpoj napájací voidič z elnecu (napájanie cielovej aplikácie) od pamäte a použi regulovateľný zdroj, kde si nastavíš čo chceš, ale určite neprekračuj 3,6V.
Ak elnec bude nadávať, že nevidí napájanie cielovej aplikácie spätným vodičom, buď deaktivuj napájanie cielovej aplikácie alebo spoj spätný vodič s vodičom napájania od elnecu aby si tento myslel, že pamäť napája.
Keď som raz napájal cielovú dosku, ktorá mala pomerne vysoký odber, ktorý elnec nevedel utiahnuť, vyriešil som to tak, že som napájacím vodičom z elnecu budil N-FET na gejt, na drain som pripojil + regulovatelného zdroja a zo source som napäjal pamät cez tento tranzistor z reg. zdroja a napájanie sa zaplo až keď elnec začal napájať cielovú aplikáciu...
Takže asi takto nejako...
Pre rnbw:
To tinťona mám tiež, ale na tieto veci ho nepoužívam, momentálne len na bežné napalovanie MCU od Atmelu a nejakých EEPROMiek. Na ostatné mám ruský programátor, ktorý som spolu s nimi vyvíjal pred 3 rokmi, resp. jeho funkcie ECC pre NAND. Elnec ostal v starej firme, kde si zamnou bol, ale tam už dávno niesom.
P.S. Ten Roadstar ma nakoniec vadne LED podsvietenia a este aj menic +8V. Inak bezi, akurat to nevidiet a ovladanie je trochu "svojske", tak som myslel, ze nefunguje vobec. Ale obsahy oboch flash zazalohujem (su tam dva procesory - jeden analogovy a druhy pre DVB-T, kazdy ma vlastnu flash).
Mimochodom, beeprog nedovoľuje zmeniť napájanie mimo katalógové údaje, bolo nutné použiť iný zdroj a elnec oklamať.