Tester DO s akustickým výstupem

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Artaban001

#31 Příspěvek od Artaban001 »

Schéma továrně vyráběného testeru DO - v podobě dálkovýho ovladače, na 2 tužkové monočlánky - teda pochybuju, že jej bude někdo stavět, ale pro zajímavost proč ne:
Tranzistory jsou běžný PNP a NPN. Bzučák je magnetics buzzer pasívního typu (není samopískací)
Přílohy
Zkousec_IR_Dalkovych_ovladani.png
Zkousec_IR_Dalkovych_ovladani.png
Celeron

#32 Příspěvek od Celeron »

To je hrozně složitý. :lol: A proč ještě tím "klapání" modulovat multivibrátor s kdovíjakým pištěním? To klapání se kupodivu dost mění s vzdáleností a úhlem nasvícení přijímače, takže se z toho dá i lecos poznat.
Škoda, že není k nalezení co je uvnitř toho IR přijímacího modulu, co cpou do téměř veškerý spotřebky. Jeden, možná i víc trandů tam určitě kromě IR diody bude.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ondraN

#33 Příspěvek od ondraN »

Na to je ideální TSMP58000 s LED na výstupu (klidně i ten pípák). Je to modul bez AGC a funguje v rozmezí 20kHz až 58kHz. Takže všechny typy DO zachytí.
Artaban001

#34 Příspěvek od Artaban001 »

A co použít jen tu fotodiodu a první, nebo ještě ten druhý trand. Pouštět to můžeš přímo do telefonního sluchátka
Celeron

#35 Příspěvek od Celeron »

Jsem rád, že se snažíš pomoci ale já už to mám asi měsíc hotový, píšu o tom 17.11. Je v tam IR čidlo z STB, za ním JirkouZ doporučená 4049, 78L05, dvě stařičký 18650, piezo z drátovýho telefonu a vypínač. Krabku jsem měl na něco kdysi jinýho, 18650 se akorát vešly na dýlku. Moc jsem se s tím nematlal. :oops:
Přílohy
T_DO.jpg
T_DO.jpg
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“