Zase jsem nenastartoval :-(

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
vrky

#61 Příspěvek od vrky »

Protože při sešlápnuté spojce a běžícím motoru trpí přítlačák a vypínací ložisko a lehce i lamela.
BOBOBO

#62 Příspěvek od BOBOBO »

Tady nejde o něj , on to ví , ale spousta dnešních jakošoférů to nezná a neví , že tím si zabezpečí rychlou a drahou opravu auta , Víš , já jsem čet , že když trochu sešlápneš .......
p32

#63 Příspěvek od p32 »

vrky píše:Protože při sešlápnuté spojce a běžícím motoru trpí přítlačák a vypínací ložisko a lehce i lamela.
Ano, při každé funkci něčeho něco musí trpět. Kdo a jak používá správně nebo špatně spojku (u vlastního auta), tak to pozná při potřebné výměně spojky. To samé platí i o brzdách. Někdo mění destičky rovnou s kotoučema po deseti letech a někdo to nechává spravovat každých zhruba 5 let a někdy i dříve.
Rendy

#64 Příspěvek od Rendy »

Turbodiesly normálně žhaví cca od +5°C a níž, alespon můj M57 (3.0 R6 od BMW) to tak dělá. Jiné motory to můžou mít jinak a nebo prostě jen u krátkého žhavení neukazují kontrolku... A samozřejmě dožhavuje i po startu.

Klidový odběr se hodně liší podle auta, obecně by to mělo být kolem 0,05A, nad 0,1A je problém.

Takže změřit klidový odběr a když bude v pohodě, tak zkusit novou baterku (třeba půjčit, když ne rovnou koupit). Až když to nepomůže, tak jít zkoumat dál (startér, kabely ke startéru, palivový filtr, nafta, čerpadlo....).

Mám analogový zátěžák do 500A a i pár dobrých baterek na půjčení (jsem z Brna), tak kdyby byl zájem, rád pomůžu, mám to jako koníčka abych se nenudil :D

Jinak podle toho co píšeš, že to dělá jen v zimě a po nabití se problém oddálí tak to vidím jen na dvě možnosti - velký klidový odběr a nebo už hodně ojetá baterka, která normální provoz dává, ale když už je náročnější, tak jí nestačí kapacita a má málo energie. Někde jsi myslím psal, že po vytažení měla něco nad 11V - to se nesmí stát, bud je KO nebo ji auto při stání vybíjí....

Kolik to teda má klidový odběr, po zamčení, uspané auto? Je tam originál rádio, nějaký přídavný alarm?
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“