Proč telefon mluví potichu?
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
BOBOBO píše:Víme něco o té tlumivce ?
né . . .
našel jsem jich v šuplíku asi 5 kusů,
vybral jsem takovou, aby při zvednutém sluchátku padalo napětí linky kolem těch 10ti voltů
a co nejhlasitěji to zvonilo . . .
napáječ jsem udělal z tráfka 24V 2W, usměrnění násobičem a kondíkem,
aby tam naprázdno bylo kolem 50V.
je to poměrně měkký zdroj.
BOBOBO píše: . Ještě , jestli jsi řešil zvonění . Chci moc ?
kdybys pořádně četl všechny příspěvky, už bys to věděl . . .
ok1hga píše:telefony systému AUT (UB) propojíš vzájemně také jen dvěma dráty a u jednoho z přístrojů připojíš na linku napájení 48V přes vhodnou tlumivku . . .
při zvednutí sluchátka jednoho přístroje spadne napětí z 48V na zhruba 8V.
Při vytočení "0" na ciferníku se na lince objeví impulzy zvětšené indukčností tlumivky a přístroj naproti ti 10x cinkne (místo trvalého zvonění). stačí ti to takto ?
ok1hga píše:BOBOBO píše:Víme něco o té tlumivce ?
né . . .
našel jsem jich v šuplíku asi 5 kusů,
vybral jsem takovou, aby při zvednutém sluchátku padalo napětí linky kolem těch 10ti voltů
a co nejhlasitěji to zvonilo . . .
napáječ jsem udělal z tráfka 24V 2W, usměrnění násobičem a kondíkem,
aby tam naprázdno bylo kolem 50V...
stačí ti to takto ?
. . . víc jsem neřešil.
děckám to stačí.
A kutilmile - nelituju tě
BOBOBO píše:seženu kabel , kde budou alespoň 3 nebo 4 páry . Tak budu zvonit po nich
vyzvánění . . .
- nostalcomp
BOBOBO píše:Děkuji Ti i za další . PŘESNĚ TO JSEM CHTĚL , ABYCH MOHL PŘES BARÁK (20M) HOVOŘIT ZDARMA . Ještě , jestli jsi řešil zvonění . Chci moc ?
Mohu vřele doporučit toto spojení pro 2 staré telefony i s vyzváněním: http://www.nostalcomp.cz/domaci_telefon.php
Testováno několik různých telefonů a bez problému. Sice to vyžaduje 3 žíly a existují i zapojení pro 2 žíly, ale má to výhody. Je to jednodušší a pokud se jeden telefon blbě položí, tak ten druhý trvale nezvoní, což se u dvoužilových spojnic často děje.