Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 4

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Crifodo

#946 Příspěvek od Crifodo »

Kremik: ty možná, ale to nic nemění na tom že tady to bylo akceptováno resp. šéfem firmy přímo požehnáno. Ono zodpovídat za firmu s 40 zaměstnanci kde by se povalovaly rozpadlý prodlužky s pověstnými oranžovými lámankami a vrtačky s kabelem vyhřezlým z průchodky není nic pro klidné spaní.
Je jedno jaký myšlenkový pochod může za ušmikávání šňůr od mikrovlnek a settopboxů, ale je fakt že se to děje. Soudný člověk který by stál o šňůru pro jiný spotřebič, ji spíš demontuje včetně nalisované průchodky a nakrimpovaných fastonů.
Crifodo

#947 Příspěvek od Crifodo »

HF-tech: požadavek na kompletní spotřebiče do SD je racionální, to pochází od firem které se ještě poctivě recyklací zabývaly. Ony by jaksi nic neměly z hory odpadu, který obsahuje plasty, lakované Fe plechy, sklo a dřevo, ze kterého předchůdci vyrabovali měď, elektroniku a hliníkové chladiče.
Kremik

#948 Příspěvek od Kremik »

Jo, tak pokud to bylo na přání šéfa, tak nic nenamítám. I když - revizák se ve firmě vyskytne tak jednou za rok - to dobré spaní tak nebude mít příliš časté. Myslím, že takový jednoduchý úkon se štípačkama by zvládnul i sám. Otázkou je, jestli se zaměstnanci neuchylují k improvizaci z nouze. No kdo by se mordil se šňůrou, když by mohl pohodlněji nafasovat novou?
Crifodo

#949 Příspěvek od Crifodo »

Kremik píše:se ve firmě vyskytne tak jednou za rok

Přenosné ruční nářadí interval 6 měsíců, instalace podle prostředí 1rok/2 roky, vzhledem k více halám a provozům a následným sjednaným opravám jsme tam byli skoro pořád. Tento ředitel byl ovšem abnormálně prozíravý a cílevědomý a nenechal by se nachytat na nějakým zbytečným úrazu. Je fakt, že zaměstnanci to tam měli chvílema spíš po vojensku.
U prodlužek šlo taky třeba o to, že je špatný odpor ochranného vodiče, to laik nebude řešit štípačkama. Zaměstnanci by nešli fasovat novou prodlužku, dokud je "jen" přelomená v plášti. A když se označí jako vadná a dá na hromádku vyřazených, do rána to někdo vytahá a použije znovu. Otázku rentability a oprávněnosti fasování nových jsme neřešili, to nebyla naše věc.
je fakt, že lidi jsou schopní novou prodlužku odtáhnout domů a tu recyklovanou v práci dál používat.
Hydrawerk

#950 Příspěvek od Hydrawerk »

Celeron píše:Tu šňůru ale stříhali Helmuti, než to vytlačili na chodník před barákem.

Jako v nějakém návodu na pračku (cca 2002) jsem se dočetl, že před vyhozením spotřebiče mám ustřihnout šňůru a zničit dveřní záklopku. Nějakej takovej formální předpis asi je.
pocitujlasku

#951 Příspěvek od pocitujlasku »

Crifodo píše:HF-tech: požadavek na kompletní spotřebiče do SD je racionální, to pochází od firem které se ještě poctivě recyklací zabývaly. Ony by jaksi nic neměly z hory odpadu, který obsahuje plasty, lakované Fe plechy, sklo a dřevo, ze kterého předchůdci vyrabovali měď, elektroniku a hliníkové chladiče.

Len je smutne, ze vela tych sd nechce ani opacne. Ked som tam chcel odniest niekolko starych zakladnych dosiek z pocitacov, stare grafiky, zdroje bez krytu - tak to odmietli. A to z toho by mali vacsi uzitok, ako ked tam donesiem plastovu telku s mini plosakom.
Ja totiz stare veci rozoberam a snazim sa roztriedit plasty do plastov, kovy do kovov atd. Aspon pre moj dobry pocit, ze to nehodim vsetko do smetiaku.
A je nepochopitelne, ze dosky bez kadejakeho "bordelu" - mam na mysli napr. mala doska z telky, obalena kopou plastu - odmietaju zobrat a teda som to nahadzal do kontajnera na elektroodpad, ktory obec raz rocne objedna.
No vidis, a tak si sa bal
termit256

#952 Příspěvek od termit256 »

Hydrawerk píše:Jako v nějakém návodu na pračku (cca 2002) jsem se dočetl, že před vyhozením spotřebiče mám ustřihnout šňůru a zničit dveřní záklopku. Nějakej takovej formální předpis asi je.

Proc to pisou vyrobci do navodu neni tezke uhadnout. Potrebuji vyrabet, z kseftu s pouzitymi spotrebici nic nemaji.
MiraSt

#953 Příspěvek od MiraSt »

Jak tak čtu tak "zlaté" sběrné místo naší obce. Je volně přístupné a nikdo nekontroluje jestli tam dáváš počítač celý nebo vyrabovaný. Obec to zřídila primárně od toho aby občané nedávali ty velké elspotřebiče kolem sběrných zvonů na elektroodpad rozmístěné po obci. Což se dělo a hyzdilo to okolí. Takže lidé se to naučili nosit do toho koše no a já... :-)
Na tužkové baterky chodím do kyblíku v našem obchodě. Doma je přeberu, vynikající jdou do foťáku, dobré do hodin a ty slabé do navigace na moje kolo. A ty špatné dám do sáčku a zanesu do toho zeleného zvonu na elektroodpad.
Ty hodiny měly ustřiženou šňůru určo z důvodu, když to já nemám na nic tak to už nepoužije nikdo. Kdyby nefungovaly tak se přece nebude párat s kleštěmi. Teď me napadá... Když to má ustřiženou šňůru tak je to stopro funkční. :-)
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
ransom

#954 Příspěvek od ransom »

Já bych vám řekl, proč lidi ty šňůry stříhají. Ale nebude se vám to líbit.
rnbw

#955 Příspěvek od rnbw »

Taky kabel od set-top boxu sa vzdy hodi. Da sa z neho vyrobit sikovna predlzovacka na pracku :twisted:
MiraSt

#956 Příspěvek od MiraSt »

Flexa Narex.... Funkční. Podle komutátoru je dost jetá a kartáče jsou už pomalu zralé na výměnu. Nemá matice a držadlo. Vzal jsem si z ní kabel a průchodku, ale kdyby o tento stroj měl někdo zájem tak to vrátím zpátky a za stovku plus poštovné je jeho. Závada byla ve vadném kabelu v průchodce.
Přílohy
Fotografie-1888 1.jpg
Fotografie-1888 1.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#957 Příspěvek od otakarv »

MiraSt píše: Na tužkové baterky chodím do kyblíku v našem obchodě. Doma je přeberu, vynikající jdou do foťáku, dobré do hodin a ty slabé do navigace na moje kolo. A ty špatné dám do sáčku a zanesu do toho zeleného zvonu na elektroodpad.

Také to tak dělám, když vidím že je v obchodě plastová krabice naplněná tak donesu z domů vytříděné umřelé články. Ty z krabice si vysypu do přinesené tašky a donesené špatné dám do krabice. Doma pak ve volných chvílích je potřídím (proměřím multimetrem přepnutým na rozsah 20A) a podle hodnot je pak sortuji do jednotlivých skupin. Pak chodí za mnou vnučky a já jim je dávám do jejích hraček, něco použiji pro vlastní potřebu.
Před časem jsem na Aliexpress objevil Digitální tester kapacity baterií ANENG 168Max. Zaujal mě když už "recykluji" primární články. :wink: Hned po zhlédnutí úvodní stránky mě ale napadlo že to bude pouze obyčejný voltmetr a ten mi neukáže zda je článek schopen ještě fungovat v některém zařízení že by to chtělo nějaký zátěžový rezistor který by článek zatížil určitým proudem a podle údaje na displeji by se dalo usoudit v jakém je stavu.
Když jsem dále četl tak se skutečně jedná o pouhý voltmetr. Když jsem ale začal pročítat recenze tak jsem tam natrefil na lidi co smýšleli jako já a přístroj doplnili patřičnými rezistory. Přečetl jsem pár recenzí nabízených ANENG 168Max od různých prodejců a v komentářích byly i fotky upravených přístrojů ANENG 168Max které přikládám.
Přílohy
kopie2.PNG
150 Ohm/0,5 W
150 Ohm/0,5 W
kopie1.PNG
120 ohmů pro 9V a 10 ohmů pro 1-4,8V
120 ohmů pro 9V a 10 ohmů pro 1-4,8V
4 – kopie.PNG
Měření článku
Měření článku
kopie.PNG
Rezistor 5 Ohm/25W + mikrospínač
Rezistor 5 Ohm/25W + mikrospínač
MiraSt

#958 Příspěvek od MiraSt »

Já používám tohle. Když to dá víc jak 0,7V tak tam teče přes 3A a to je dobrý.
Přílohy
Fotografie-1890 1 1.jpg
Fotografie-1890 1 1.jpg
konosuke

#959 Příspěvek od konosuke »

Zatím nic...ale chystám se tam až kontejnery zaplní nikomu nepotřebné
vánoční dárky, pytel, baterka, rouška na hubu a ručka - chňapka sebou PF2023
PS. baterii tužku jsem již nekoupil aspoň deset let, do hodin či DO a teploměru,
PC myši běžně vyhoví odložena v marketu co dá aspoň 1V - naprázdno.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
EKKAR

#960 Příspěvek od EKKAR »

MiraSt píše:Já používám tohle. Když to dá víc jak 0,7V tak tam teče přes 3A a to je dobrý.
Ten "bočník" namotanej kolem tělesa měřáku ti musí pjekně dojebávat ten permanentní magnet uvnitř, uvědomuješ si to?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“