Katalógy súčiastok Tesla (1983 - 1989)
Moderátor: Moderátoři
- geograf
- Kontaktovat uživatele:
Navíc není to můj výtvor, nerad bych se dotknul autora že bych upravoval jeho práci.
A kutilmile - nelituju tě
Prostě není co řešit. Djvu umí při vytváření použít i bezeztrátovou kompresi, přičemž výsledek je pořád datově menší než pdf.
Argumentovat dostatkem prostoru a rychlým netem je mimo možnosti slušných komentářů.
Další příp. debata viz můj podpis.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Důvodem byla "licenční politika" fy Adobe - ta prostě chtěla od začátku za všecko "tvůrčí" = směřovaný na vytváření souborů tvrdě cálovat, zatímco AT&T si za licenci k softu pro generování fajlů říkali jen symbolickou částku v předpokladu budoucích větších množstevních zisků. Jenomže Adobe se dohodli právě s Mrdkošrotem, že je bude podporovat i s jejich Flash-playerem a dalšíma produktama a tenhle pakt už "ejtýentý" neměla nárok překonat, takže se uchytili hlavně tam, kde si právě kvůli drahým poplatkům nic od Adobe nechtěli pořizovat - a upirátit to nebylo jednoduchý právě kvůli podpoře kontroly "legálnosti" softu ze strany M$ ...JirkaZ píše:... A jak ... píše EKKAR, v djvu je spousta zajímavé dokumentace zejména z východu (jakkoliv ten formát je americký) ...
A k tomu množství publikací - oni si nikdy nedělali hlavu s autorským právem, takže knížky anglickejch, německejch nebo francouzskejch odborníků prakticky hned po vydání nějakej diplomat koupil na místním trhu, hodil do pytle s diplomatickou počtou směr moSSkva, tam to vytáhli, hodili na stůl poměrně vysoce kvalifikovaným překladatelům a během maximálně půl roku šly na pulty ruSSáckojazyčný edice i bez autorizace a plateb za copyright, což bylo poměrně výhodný pro nás, co jsme měli v osnovách azbukvice povinně už od 4. třídy základky - a měli jsme přístup k jejich knížkám ať už prostřednictvím nějaký "drůžby", nebo třeba v Práglu speciální prodejnou při tehdejším velvyslanectví. Mám toho postahovaný mraky, doslova stovky GB, jenomže azbukvičný knížky a časáky dneska nikoho neberou, každej je porčenej jen po anglický literatuře a na tuhle, ať si to je původem ze státu víc než hnusnýho, ale bylo by to mohlo bejt vysoce užitečný, se doslova kašle ...
Co je zas tohle za ptákovinu? Flash player byl od začátku pro všechny platformy, navíc se vůbec netýkal pdf formátu, ale skriptů, animací a videa. K pdf byl Adobe Acrobat Reader, taky dostupný pro všechny platformy, fakticky ještě dřív než IE začal získávat podíl na trhu. Nikomu nikdo nebránil napsat stejný plugin pro jiný formát.EKKAR píše:[Jenomže Adobe se dohodli právě s Mrdkošrotem, že je bude podporovat i s jejich Flash-playerem a dalšíma produktama a tenhle pakt už "ejtýentý" neměla nárok překonat
Uvědom si, KDE se ty "kradený" knížky většinou vytvářely a kde docházelo k jejich digitalizaci. Překlady se dělaly v nakladatelstvích, který měly svoje licence placený, ale tu digitalizaci dělají v drtivý většině "piráti" neboli lidi, kterým jde víc o sdílení než o zisky. Nelegální kopie jinde legálně koupenýho drahýho softu je dohledatelná a jsou prostředky, jak ji dálkově zneschopnit, legální kopii lacinějšího softu není ze strany jejího původce proč zneschopňovat, i když se s její pomocí produkujou nelegální kopie jinejch věcí.termit256 píše:Jako ze nechteli pouzivat nelegalni soft pri tvorbe kradenych knizek? To ma logiku
Krásně dokazuješ ruSSáckej typ argumentace. Překroutit tvrzení jinýho a postavit ho tak, jako že ten kdo to napsal sáhodlouze lže. Já jsem napsal, že Adobe si dohodla spolupráci s M$ na poli podpory vícero produktů a ty z toho vyvodíš že lžu, protože Adobe Flash player se netýká dokumentů, ale videa a animací - JENOMŽE JÁ NAPSAL, ŽE PODPORA M$ SE TÝKALA NEJEN DOKUMENTOVÝHO SOFTU, ALE I DALŠÍCH OBLASTÍ - A JAKO PŘÍKLAD JSEM UVED PRÁVĚ PŘEHRÁVAČ FlashPlayer. Fakt, že byl ze strany M$ podporovanej víc než jiný přehrávače podobně jako takovou podporu dostával A-Reader případně Acrobat ALE POPŘÍT NEMŮŽEŠ, ať si to budeš překrucovat jak chceš ...xsc píše:Co je zas tohle za ptákovinu? Flash player byl od začátku pro všechny platformy, navíc se vůbec netýkal pdf formátu, ale skriptů, animací a videa. K pdf byl Adobe Acrobat Reader, taky dostupný pro všechny platformy, fakticky ještě dřív než IE začal získávat podíl na trhu. Nikomu nikdo nebránil napsat stejný plugin pro jiný formát.EKKAR píše:[Jenomže Adobe se dohodli právě s Mrdkošrotem, že je bude podporovat i s jejich Flash-playerem a dalšíma produktama a tenhle pakt už "ejtýentý" neměla nárok překonat