Aliexpress
Moderátor: Moderátoři
https://i.postimg.cc/Bb5xPhwB/zasilka.png
- petula
- Kontaktovat uživatele:
Le_Ze píše:Zdar. Dotaz.
Když mám u baličkuKód: Vybrat vše
Import customs clearance complete
Carrier note: Import clearance success
To znamema jen, že to prošlo celnici?
A info zda za to budu platit DPH neno ne tam neuvidim?
Dnes mi přišla SMS, že mam na jejích strankach vyplnít udaje k zasilce. Proběhne u něho celní řizení.
Kravinka za 15 kč
První baliček, co mi jde přes nějake TOPYOU Special Economy.
Ano to prošlo celnicí v té zemi, kde to vstoupilo do EU. Čili, pokud to přijelo vlakem z Číííny po Hedvábné stezce, skončilo to v Polsku a tam se vybralo DPH (polské). Zaplatili ho čííínští agenti, kteří mají terminál Hedvábné stezky v Polsku pod palcem. Ale nebojte, ze, oni to DPH neplatí ze svého, oni ho vybrali od Vás už v ceně, když jste to kupoval.
Le_Ze píše:Tak pokud zaplatím DPH, tak to vyberou Polaci.
Pokud nezaplatím, tak to po mně chce jako Česka pošta.
Některé větší eshopy nabízejí možnost doručení zboží ze skladů, které mají přímo v EU a pak je zboží dávno procleno včetně zaplaceného DPH a nemusíte se o nic starat.
Pokud jde zboží z území mimo EU nemusí být procleno zrovna Polsku. Záleží, ve které zemi zásilka z eshopu mimo EU vstoupí na území EU a na tom zda DPH bylo nebo nebylo zaplaceno mimo evropskému prodejci, který je registrován k odvodu DPH v EU tj. má tzv. IOSS číslo. Letecky může zásilka dorazit na území EU i přímo v ČR.
Pokud platíte DPH přímo na mimo evropském e-shopu, velmi často (ale ne vždy) je zboží dopraveno na území EU, ale nikoli přímo do ČR. K celnímu řízení dochází v členském státě EU, kudy zásilka do EU vstoupila. Teprve poté je zásilka dopravována do ČR. Vzhledem k tomu, že již došlo k celnímu řízení, je vám zásilka dopravena přímo, a může to být i prostřednictvím České pošty, která s ostatními poštami v EU spolupracuje. Vy nemusíte nic řešit.
Pokud jste nakoupil zboží na mimo evropském e-shopu bez DPH, v ČR musí dojít k celnímu řízení, a to nejen v případě, že zboží je dopraveno přímo do ČR, ale také v případě, že je zboží nejprve dopraveno do jiného členského státu EU.
Pokud celní řízení probíhá v ČR a DPH nebylo vybráno při prodeji tak jeho zaplacení primárně požaduje Celní správa ČR k tomu, aby zboží propustila. Česká pošta je pouze jeden z dopravců, který může, ale také nemusí realizovat celní odbavení včetně platby DPH za adresáta. Celní odbavení včetně případné platby DPH si můžete realizovat i sám bez České pošty přímo vůči Celní správě ČR. K tomu se případně mrkněte na můj úvodní příspěvek v jiném tématu viz tento odkaz.
V pondělí mi měli přijít 2 baličky.
Když přijelo auto od ČP, dostal jsem jen jeden a řidič říkal, že druhý se ztratil.
Cely týden, každý den jsem na jejích stránkách viděl jak přibývá info.
Doručování zásilky v rámci odpoledního doručování.
V patek tam bylo Pro další informace můžete kontaktovat infolinku ČP
na tel. 800 10 44 10
Na ali - sledovaní zásilky je Delivery failed Delivery attempt unsuccessful.
Kdo mi vrátí peníze? Pošta nebo ali?
Máte někdo aktuální zkušenost s tím zda se nyní na AliExpressu dá nebo nedá platit PayPalem u objednávek do České republiky?