Kmitočtové normály z čítačů Tesla Brno.
Moderátor: Moderátoři
Mám tedy funkční 3 stejný normály. Odpoledne je všechny najednou zapnu a Zajícočítačem budu porovnávat, co z nich leze. Je možný, že po výměně KF517 je trochu posunutá regulační smyčka a bude potřeba snížit teplotu. Zkusím zavolat spolužákovi, co dělá v Krystalech HK jestli si někdo nevzpomene na jakou teplotu bodu obratu se tyhle krystaly dělaly.
A taky bych u něho mohl na měrovým ty normály změřit.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
V lednu se spolužák koukne, na čem by se dalo ty normály změřit.
Zapojil jsem ty tři normály vedle sebe na stůl. Po půl hodině je mezi nima rozdíl ±1,5 Hz. To mě docela překvapilo. Asi se s tím dál párat nebudu, počkám na změření kmitočtu v Krystalech HK.
A kutilmile - nelituju tě
Tak ještě ubastlit vstupní hradlo a ovládání 7490 a 7475. Ale nejdříve zkusím zprovoznit GPS modul s Arduinem, bez 1 sek. pulzů z něho by nemělo smysl dál pokračovat.
Na vystup z GPS musis pres PLL s dlouhou casovou konstatou v radu desitek sekund zavesit ten OCXO (pokud normal tesla vubec umoznuje doladovani frekvence napetim). Pak se jitter "srovna" a funguje to pekne. Jenze k tomu se NEO6 moc nehodi, protoze tam se da nastavit frekvence max 1kHz a to je na 10MHz PLL malo. Neo7 uz ma TIMEPULSE az do 10MHz, ale jak uz tu nekdo zminil, jsou i vhodnejsi moduly s nizsim jitterem kdyz uz je budes porizovat.