Bosch MUM struhadlo
Moderátor: Moderátoři
- hajeklubos
Bosch MUM struhadlo
Víc než 20let mě …...konstrukční chyba struhadla BoschMUM. Řezací kotouč není ze strany vejfuku téměř 180stupnů podložen a vlivem jeho prohnutí a kmitání dochází k propadání větších kusů strouhanky nebo ořechů do nastrouhaného materiálu. Manželka musí strouhanku prohnat znova přes síto, práce navíc a min ¼ se vyhodí. Vložil jsem pod strouhací kotouč šajbu ,viz obrázek), která ho udrží ve figuře a je po problému. Byla trochu honička podložku nakreslit pro 3D tisk. Všechno je v úhlu a nedokázal jsem změřit zadávací hodnoty. Systémem pokus/omyl jsem se dopracoval k přijatelnému výsledku. Dosedací plochy je třeba doladit trochu pilníkem na průhled. Tvar je nutné zachovat aby se protáčely všechny možné kotouče. PLA není úplně nejlepší materiál ale vzhledem k tomu, že struhadlo běží tak 2x za měsíc 5min, tak asi problém v tomto nebude, zvláště,když plochu lehce postraším sádlem. Také tlak kotouče na podložku při takovéto ploše bude minimální a odírat se to nebude. Podložku jsem podlepil alcaprenem + 3x anticoro vruty 2,7x10. To neupadne.
Luboš
- Přílohy
-
struhadlo9.stl.zip- (51.45 KiB) Staženo 127 x
- hajeklubos
Ty šroubky jsem tam dal jako sychrovku. Na stěny působí teplá/studená voda,různě se to může prohýbat při manipulaci. Měl jsem obavu aby se nedostala vložka do vrtule,kterou by rozšrotovala. Je to na obrázku. Zatím to namlelo vše potřebné na vánoce a na PLA je vidět pouze jen trochu zaleštěnej povrch. To považuju za přijatelné. Pro zábavu se pokusím 3D naprogramovat i tu vrtuli. To bude honička,vidím to jako vícedílné a navíc jsem v podstatě penzista 3Dzačátečník. Klika je v tom, že to nemusí vypadat úplně stejně. Musí to být pouze funkční. Mimochodem tištěný PLA unašeč mlýnku na maso pracuje možná už rok bez problému. Cena NDdo baráku asi pětikilo, cena tisku možná 5Kč. No nekup to.
Luboš
- hajeklubos
Přivítal bych kdyby to někdo testoval se mnou a pomohl najít skutečná slabá místa. Zatím se to točí. Teorie se někdy od praxe dost liší.
Mohu přložit x. stl
Luboš
- hajeklubos
Pozn: Tiskni s 90proc. plněním. Původní orig. šestihran 8 nejde použít bez úpravy.
Luboš
- Přílohy
-
UnasV8.stl.zip- (25.57 KiB) Staženo 108 x
-
UnasT8.stl.zip- (33.04 KiB) Staženo 133 x
-
UnasH8.stl.zip- (88.2 KiB) Staženo 96 x
- hajeklubos
Protože je tah na plotnu jiným způsobem je lepší nejprve složit struhadlo a pak to celé nasadit na motor.
Luboš
- Přílohy
-
unasec 8imbus.stl.zip- (250.59 KiB) Staženo 69 x
-
vrtule.stl.zip- (33.6 KiB) Staženo 65 x