HP Pavilion dv2000 - nahodne sa aktivuju QuickLaunch buttons

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

HP Pavilion dv2000 - nahodne sa aktivuju QuickLaunch buttons

#1 Příspěvek od rnbw »

Takuto zahadu som este nevidel. Nad klavesnicou su multimedialne dotykove podsvietene "tlacidla". Obcas sa samovolne niektore aktivuje (pocut pipnutie), aj vidiet ako sa napr. zapina/vypina MUTE.

Pri napajani zo siete je to velmi zriedkave, pri behu na bateriu naopak velmi caste - chvilu nic a potom kludne aj niekolkokrat za sekundu 8O Akoby do toho prenikalo nejake rusenie z niektoreho menica.

Podla schemy to funguje na kapacitnom principe, s EC na zakladnej doske to komunikuje digitalne.

Co s tym? Skusit pridat nejake kondenzatory na napajanie?
Přílohy
wistron_shiba_capacitive_buttons.png
wistron_shiba_capacitive_buttons.png
nixdorf

#2 Příspěvek od nixdorf »

tu iba related nota, nebudem ti špiniť do témy - mal som raz známej Leho.., pardon, Leexkrement, ktorý trpel na "samovypínanie". Krátkym snorením v eventlogu som sa dozvedel, že nejaký fantomas čas od času zmačkol práve sleep tlačítko. Genial. Noha uříznuta odrezaním sleep button akcie, rozborku bych asi nedal. Samozrejme, desaťhodinový pobyt v zapnutom stave bez OS či priamo v EFI nastaveniach, svietilo sa bez zachrápania.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Na 3D3V_AUX_S5 je nejaky bordel, asi 50mV PP. Pri zmene zatazenia CPU sa tento bordel meni, obcas sa zvysi amplituda a vtedy to vacsinou vygeneruje falosny dotyk.

3D3V_AUX_S5 pochadza z LDO3 vystupu MAX8734, takze by tam v principe zvlnenie nemalo byt - len od zataze. Skusim ku konektoru vrazit nejaku keramiku, ci sa nieco zmeni.

[edit]
Podla datasheetu sa LDO3 prepina na OUT3, co je spinany menic, takze nejake zvlnenie je normalne.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

100nF nepomohlo. Ale asi to rusenie ide vzduchom, staci ten panel nadvihnut (asi 1 cm a podlozit napr. bublinkovou foliou) a problem ustane. Pritom je pod nim plech (sucast palm restu) spojeny s GND.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Notebook sa tu valal niekolko rokov. Potom som zistil, ze je v hajzli nVidia chipset. Vymenil som dosku za Intel a problem sa uz neobjavil.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“