S: Plošný spoj z pdf do Gerber - Kdo by překreslil/převedl ?
Moderátor: Moderátoři
Pokud tam nejsou nějaké zběsilosti, tak je to práce na 10minut.
Jediná nevýhoda je, že gerber soubor bude trochu větší.
Na Kicad jsou na youtube návody - je to nejjednodušší způsob jak vložit nějaké grafické logo.
- wishmasterX
Kamarádovi jsem telefonoval, ten mi řekl že za těch 15 let 3x vyměnil PC a neví, kde by to hledal, takže šance, dostat se k původním "brd" souborům je dost malá ...
Já mám ještě pdf desky linkového předzesilovače a zdroje, ale tahle je priorita ...
- Přílohy
-
gramo_final3.0.pdf- (54.21 KiB) Staženo 210 x
- Přílohy
-
CAMOutputs.rar- (171.88 KiB) Staženo 131 x
- Přílohy
-
EAGLE - gerber.txt- (1.96 KiB) Staženo 132 x
-
gramo.rar- (280.64 KiB) Staženo 122 x
- wishmasterX
PotPalo píše:Hodil som to z toho PDF ako 600 DPI do eaglu a pridal som aj diery. Ostáva dokresliť masku pokiaľ treba a exportovať do gerberu. Teraz ale nemám čas, večer ak ešte bude treba dorobím tú masku a exportujem to do gerberu.
Tak nějak se snažím přes CAM processor z toho udělat Gerber, ale marně, na tohle jsem asi fakt blbec ...
V zip je gerber, v rar je brd.
edit: tak asi viem, nezahrnul som do exportu vrstvu dimensions. Takže to exportujem znova, do pol hodiny to sem doplním. (na Core2 Duo to exportuje sakra dlho)
edit2: tak je to tu, vyzerá že teraz je to správne.
wishmasterX píše:Tak nějak se snažím přes CAM processor z toho udělat Gerber, ale marně, na tohle jsem asi fakt blbec ...
Podľa toho návodu čo som dal v TXT to ide, sám to tak robím. Iba netreba zabudnúť zaškrtnúť vrstvy ktoré chceme použiť na konkrétny účel. Napríklad keď mám BMP importované do vrstvy 200, tak na záložke Solder Side treba vybrať vrstvu 200. Pokiaľ tam nechám aj 16-Bottom, tak to berie obidve. Ono to na každej tej karte zlúči zaškrtnuté vrstvy do jedného gerber "obrázku", ktorý uloží s príslušnou koncovkou. Súbory to ukladá tam kde je ten BRD ktorý je orvorený. Podľa poslednej skúsenosti nechávam aj vrstvu Dimensions, v ktorej mám obdĺžnik nulovej šírky ako obrys celej dosky, v každom výstupe.
Diery a maska sa dokresľujú ručne. Na diery treba vybrať správny priemer, na masku sa dá použiť kruh, štvorec, a čiara s dostatočnou hrúbkou.
Ozaj, keby niekto potreboval, obrázky z PDF som dostal pomocou tejto stránky: https://tools.pdf24.org/en/
Akurát že to nevie vektor, takže som použil PDF to images a nastavil tam PNG na 600 DPI. Výsledok je slušný. Obrázok sa dá ľahko doupraviť v IrfanView a Maľovaní...
- elnovy
- Doporučuje se dohled statného moderátora
Online Gerber Viewer (gerber-viewer.com)
tohoto produktu
gramo.rar
se nezobrazují spoje ???
Povolání: Vývoj elektroniky+DPS
Zájmy: Programování C++ ,assembler
- elnovy
- Doporučuje se dohled statného moderátora
Povolání: Vývoj elektroniky+DPS
Zájmy: Programování C++ ,assembler
edit: potlač je v novšej verzii ktorú som neskôr dorobil, tá tu nieje. Takže hore vidieť iba diery, treba si pozrieť spodok (bottom).