Proč v ČR má dokazovací povinnost občan, zatímco ve Francii má dokazovací povinnost úředník?
V jakým směru dokazovací povinnost?
Moderátor: Moderátoři
dzinzlahve píše:Proč v ČR má dokazovací povinnost občan, zatímco ve Francii má dokazovací povinnost úředník?
V jakým směru dokazovací povinnost?
xsc píše:Pár hadrníkůCrifodo píše:Ale to je vedlejší, jen je k smíchu, že někdo dělá ramena jak patří mezi deset největších energetik a přitom nemá na pár hadrníků, co by v termínu oběhli elektroměry.Ty si fakt všechno představuješ jak Hurvínek válku. Normálně odečty dělají jednou za rok. Teď by to měli zvládnout během asi týdne, aby to mělo nějakou přesnost, to je jednorázové navýšení pracovníků odečtů na 52 násobek. V zimě, o vánocích a s pespektivou právě ten jeden týden. Kdo normální tu práci vezme?
termit256 píše:Pokud mas spotrebu kazdy mesic stejnou, je to jedno. Pokud mas v zime vyssi, je vyhodnejsi kdyz ti ji rozpocitaji i do obdobi kdy byla elektrina levnejsi, ale tys ji odebiral min.
Tak to asi nemyslel. Pokud budeš pokračovat ve čtení toho úvodu, tak má vlastně pravdu i když se to někomu nemusí líbit. S úřady mám velké zkušenosti a prakticky to u nás tak je. Mně se to ale netýká, já byl s nimi vždycky spokojený, protože oni byli spokojeni se mnou.Hubert_79 píše:petula píše:Je vidět, že jste mladý a nikdy jste...
Zato já jsem starý, všude jsem byl a všechno znám. Milostivě se o moudrost podělím. No tvl.
petula píše:Takže, když budete podnikat, ať už jako živnostník nebo firma, přijdou dvě dámy z finančního úřadu na kontrolu. Prohlídnou Vám šanony a dostane pak papír, že Vám dovyměřili daň a udělili pokutu. Oni nemusí nic dokazovat, jak k jejich rozhodnutí dospěli. Prostě napíší nějakou blbost, třeba lež do tzv. "oddůvodnění" a hotovo.
Valdano píše:termit256 píše:Valdano píše:...Já mám nyní spotřebu výrazně nižší než jsem měl v první polovině roku 2022 i než jsem měl v roce 2021...
Kdy mas vyuctovani zaloh?
V únoru.
termit256 píše:Pokud elektrinou topis, tak mas v lednu az unoru mnohem vyssi prumernou mesicni spotrebu nez v obdobi brezen az prosinec. Takze pokud se zvysuji ceny k 31.12, je pro tebe nevyhodne hlasit jim tam ty odpocty, protoze pri celkovem vyuctovani zaplatis za elektrinu vic.
termit256 píše:Pokud mas porad stejnou spotrebu a nechces podvadet, je to samozrejme fuk.