Cust píše:Ono je to jedno. Když škola není radost a jen robotismus pro budoucí práci, tak je to stejné, jako toho mladého člověka propíchnout kudlou.
Přesně. Tohle by se mělo tesat do kamene.
Moderátor: Moderátoři
Ale o to tady vůbec nejde. Jde o to, že ve škole by se měli seznamovat s aktuálními součástkami, zatímco v kroužku můžou klidně bastlit s elektronkama, když je to bude bavit.Cust píše:Ono je to jedno. Když škola není radost a jen robotismus pro budoucí práci, tak je to stejné, jako toho mladého člověka propíchnout kudlou.
termit256 píše:Uz vidim jakou maji decka radost, kdyz je ucitele nuti delat s nejakymi vykopavkami o kterych uz predem vi ze je v zivote nepouzijou. Proste se to budou snazit nejak pretrpet doufajice ze v pristim rocniku snad budou pracovat i s necim zajimavym. Tedy ty, u kterych je aspon na zacatku predpoklad ze by je to mohlo bavit. Tem ostatnim je to jedno.
Myslet si, ze z takove prace muze mit nekdo radost je naprosto odtrzene od reality a podle toho nase odborne skolstvi taky vypada. Decka jsou schopne se bez problemu ucit novym vecem, ty nezamrznou u obsolete vykopavek z minuleho stoleti jako je videt u sposty zdejsich clenu. Z prace s MH7404 budou mit stejnou radost jako z ponozek z ovci vlny pod vanocnim stromkemAni trochu. Ac si fousati rodicove ve svych predstavach mysli pravy opak.
DukeNuke píše:Nejsem odtržený od reality, naopak, jen jsem pochopil. proč vlastně existuje škola? Co tě má naučit? A co se máš naučit sám?
Škola tě naučí nezbytný základ....
Úmyslně ne. Ale už jsem dostal tuším 300u/350V. Nabitý kondík z fotoblesku. Dostal jsem i 20kV z VN trafa TV. Jo, bolí to, škubneš sebou a v místě výboje máš spáleninu. A to je tak všechno.rnbw píše:DukeNuke píše:Když nabiju kondík 1pF na 400V a šáhnu si, nestane se nic. Stejně tak mi na učňáku nikdo nevěřil, že když si šáhnu na nabitý kondík 1G/30V nic se mi nestane, přestože čistý zkrat vyvolá pořádný výboj.
A siahnes aj na 390uF/450V?