Oprava elektroniky průtokového ohřívače
Moderátor: Moderátoři
Oprava elektroniky průtokového ohřívače
Co jsem zatím zjistil:
Po sepnutí tlakového spínače se na desce rozsvítí signalizační dioda, relé ale nesepne. Na cívce relé jsem po sepnutí naměřil cca 13 V, to je ovšem málo, relé je dle označení na 48 V.
Při testování, jsem místo topné spirály zapojil žárovku, párkrát se stalo, že krátce problikla. Takže úplně mrtvé to není. Žádné studené spoje neobjeveny.
Multimetrem jsem zkontroloval rezistory, diody a tranzistor - zdají se OK. "Zajícem" jsem pak projel kondenzátory a nic zjevně špatného jsem nezjistil.
Má někdo tip na jsou část se zaměřit? Resp. kde hledat chybu?
Rovnou se přiznám, že tomuto zapojení moc nerozumím, pokud mi to dokáže někdo "převyprávět" budu rád. Překreslené schéma přikládám. Řídící obvod je 7555.
a ešte, keď to budeš mať hotové, doporučoval by som skontrolovať, prípadne napružiť fastony na mikrospínačoch a určite dobre očistiť uzemňovaciu svorku PE
Podle foto si vybavuji streva prutokace ETA, co jsme meli pred monoha a mnoha lety.
To topny teleso meli spinany jen tema mikrospinacema natvrdo.
Ale mozna jsem mel mene W. Myslim, ze tehdy delali vykonove 3 varianty.
Poznavam to podle vnitrku, protoze to bylo casto porouchany. Menil jsem nejakou membranu nekolikrat, pak se prepalovaly ty odporovy draty v telese atd.
Ta elektronika uvnitr ted nevim k cemu tam je. Ne ze by me to az tak zajimalo, ale jen tak se ptam...
- hajeklubos
Luboš
- hajeklubos
Luboš