osciloskop DSO2512G
Moderátor: Moderátoři
osciloskop DSO2512G
Pokud potřebuješ něco stále cenově přístupného (ovšem ne z hlediska kolenovrta) a přenosného, podívej se třeba na řadu Owon HDS2xx.
Opět jsou na ně recenze (čímž myslím skutečné výsledky z měření či porovnání plus pohled dovnitř po demontáži apod., nikoliv marketingové bláboly bez jakékoliv informační hodnoty).
HDS2102S jsem si nedávno koupil a jako jednu z velkých předností vidím napájení z 2x LiIon 18650 zapojených paralelně a snadno uživatelsky vyjímatelných. Nabíjejí se pochopitelně uvnitř vlastním nabíjecím obvodem, takže delší provoz lze i na adaptér.
Zapnutý přístroj z aku odebírá cca 1A (s vybíjením mírně roste, protože je tam step-up měnič), vypnutý cca 30uA.
Jistě, není to "dělo" Tektronix, HP/Agilent apod., ale na mnoho měření stačí a je pochopitelně za nesrovnatelné peníze.
Jo a uč se anglicky.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Sice vyžadovala ntb, rozlišení nic moc ale něco se z toho vyčíst dalo.
Bohužel už je v křemíkovém nebi a nic podobného nemůžu najít.
Když procházím net narážím na krásně scopometry, ruční oscila ale nevím který by uměl zaznamenat delší časový průběh. Ten OWON má možnost posunu v čase ale to je málo, jinak by se mi líbil.
taky nevím jestli OWON nebo HANTEK. podle yotube jsou podobné. Uvádí hlobku paměti 10 k ale tomu nějak nerozumím.
Na měření mám stolní ale potřebuji ruční se záznamem alespoň minutu a v rozumné ceně (do 8 kKč).
Nevíte o něčem ?
díky
Prodává ho i modrý slon a mají tam český návod.
Mluvit o záznamu "alespoň minutu" je bez dalších údajů nesmysl, protože je omezený kapacitou paměti a jeho generovaná velikost je určena vzorkovací frekvencí (a její potřebná hodnota zase frekvencí měřenou). Něco málo k tématu je třeba zde.
Neboli primárně si ujasni potřeby (jak už píše kolega výše) a pak se rozhlížej.
Přístroje s větší pamětí můžeš vybírat třeba tady.
A hlavně nepočítej se zázrakem za pár korun.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Vrátil jsme HDS272S protože jsem si nějak nebyl schopen zvyknout na tlačítka. Tento sigilent má knoflíky tak by mi mohl sednout.
Funkcí má nepočítaně, což nevyužiju,
anebo FNIRSI 1014D 2x100MHz ?
nevím čemu dát přednost, FNIRSI má generátor, což by se hodilo ale má malou citlivost..
nejspíš řeknete že musím vědět na co to chci, řekl bych uni blížící se analogu...
díky