Jsem začátečník a chci poradit
Moderátor: Moderátoři
Jsem začátečník a chci poradit
Já se teda nejdřív naučil číst schémata...atd.
A chci sestavit neon,leclanechův článek,solární pohon,svítítka,domácí telefóni,odpuzovač hmyzu...atd.
Vlastně od těch nejjednoduších po roboty...atd.
Jak jste to udělali vi?
Moje první seznámení - cca v šesti letech s probíjející pračkou, poté v prvních školních letech bohatá inspirace z knih "Malý Edison" a první krystalka hrající na drátěnku od postele. Souběžně s tím rozebrat bezpočet rádii a televizí, některé i zase složit, mezitím střílet prakem do elektronek na plotě a postupně tak dál a dál až u toho člověk zůstane celý život...
Jo a nakonec po cca 35ti letech bastlení vede cesta na oční - neb z letitého čumění do součástek se bez brýlí nablízko už neobejdu..
- Přílohy
-
od krystalky.jpg- Pavel Šrait "Od krystalky k modelům s tranzistory"
- (50.15 KiB) Staženo 112 x
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR mimo jiné píše:Toho Šraita mám taky. Jedna z prvních, opravdu - pro moji generaci. Byly samozřejmě i starší, ale s touhle začínalo hodně kolegů. Jen drtivá většina návodů už je natolik zastaralá ...
V tom máš určitě pravdu, ale na to aby dotyčný pochopil základní pojmy o součástkách to pořád vyhoví. Ale co těm mladým vlastně dneska nabídnout? To co dneska nabízí třeba BEN bývá dost vědecky podáno, spousta suchý teorie a dost začátečníků to tím odradí. AR nebo PE už taky není úplně to co bývalo, zájmový kroužky taky už moc nejsou. Všechno odnesla doba která sice měla spoustu záporů, ale myslím že v tomhle nám dala dost hodně...
Killroy
Sú to knihy napísané veľmi prístupnou formou . Sú tam zaujímavé konštrukcie s dostupných súčiastok.
Inak ja som začínal ako 4 ročný ,rozobratím rádia SOKOL .Nasledovalo to v 11 príhlasením sa do radiokrúžku . Nasledovala kryštalka, audion, svetelný had atď.
Výber strednej školy bola jasná voľba. Po skončený školy som mal štaste že som zohnal miesto elektonika kde pracujem doteraz. Čo už je 11 rokov.
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)