RCA Cinch
Moderátor: Moderátoři
RCA Cinch
Zkoušel jsem čím nejlíp zamáčknout ten ozubenej držák kabelu na konci.
Zkusil jsem tyhle kleště na fástony. Na průřezu čelisti 4-6 to jakž takž jde ale není to ono. Nemůžu dohledat, zda je na to nějakej speciál.
A propo, ještě by se hodily ohebný vývodky na ochranu kabelu, co vylejzá z toho krytu Cinch. U toho zase nevím, pod jakým názvem hledat. Tisknout z flexa na tiskárně se mě to moc nechce, je toho moc. Díra v krytu je 6,6 mm, kabel je ovál 3x4,5mm.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Tady má něco Conrad, jen o jsem rychle kouknul:
https://www.conrad.cz/p/hellermanntyton ... m-EALw_wcB
Některé konektory se dají koupit i s vývodkama, např. krimpovací BNC. Nepasovalo by do těch CINCHů něco z tohoto?
Jinak asi hledej vývodky flex.
Sendyx píše:Kdybys koupil Neutrik/Rean, tak nemusíš řešit hloupé problémy.
A kde u nich vidíš nějaký flexibilní vývodky? Flexibilní vývodka je u ohybem namáhanýho kabelu "hloupej problém"?
to Milan_F: Kdo tady psal něco o pájení? Ty moje cinch jsou podle testu u klenotníka opravdu zlacený a že by nešlo zlato pájet, to slyším prvně v životě.
ok1hga píše:pořiď si tyto a k nim na výměnu se dají sehnat i jiné čelisti vhodné pro menší průměry kabelů .
Vláďo, na začátku jsem psal, že jsem to zkoušel fástonovkama, takže klestě mám a to několik s různejma čelistma, všechny jsou výměnný. Zajímalo mě, který kleště, nebo čelisti jsou nejvhodnější na cinch. RG58 mě přijdou dost velký. Zkusím si půjčit ty šestihrany na konektory. Možná by šly i čelisti na malý kabelový oka, ty taky mačkaj šestihran.
jenicek píše:J
Tady má něco Conrad, jen o jsem rychle kouknul:
Díky za tip. Ta HV2228 je sice větší ale možná by do toho krytu cinche narvat šla. V technickým listu Hellermannů je ještě jedna vývodka trochu menšího průměru, nemá zářez ale jen osazení a to nebude ideální, protože by šla zatlačit do krytu a navíc ji Conrád nemá v nabídce.
Celeron píše:A kde u nich vidíš nějaký flexibilní vývodky? Flexibilní vývodka je u ohybem namáhanýho kabelu "hloupej problém"?
to Milan_F: Kdo tady psal něco o pájení? Ty moje cinch jsou podle testu u klenotníka opravdu zlacený a že by nešlo zlato pájet, to slyším prvně v životě.
Asi jsi to nikdy neměl v ruce, celá ta zadní část je pružná manžeta.
BTW, zlatník ví prd o tom, jestli se ten "echt gold" nebude trhat od podkladu a podobné radosti, které jsem potkal u některých "chájendů"