s 30w to 150w

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
franni

s 30w to 150w

#1 Příspěvek od franni »

ahoj!!!Mam takovej problem,mam 30w kombo od "laney" a chtel bych z neho udelat 150w.Jeste k tomu to drobecku vlastni 150w kombo take od "lane",tak jsem si rikal to dat nejak do kupy,do jedneho komba,aby to melo 150w a melo to zkresleny zvuk jako ta 30w,tak bych s tim potreboval poradit,jinak diky za rady pokud mi nekdo poradi a pomuze,popr.foto zaslu,diky
cafenet

#2 Příspěvek od cafenet »

pokud je zvuk zkreslenej nějakým bosterem tak by neměl bejt problem ho doplnit i do toho 150w komba
jestliže ten zkreslenej zvuk je dán tím že pracuje zesilovač v limitaci a použitým repro tak to bude asi problém
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

to ja nevim,mam schemata,myslis ze by jsi mi poradil?mam schema jak od te 30w tak od te 150,mas maila ci neco?
cafenet

#4 Příspěvek od cafenet »

to nejsem schopen posoudit ani ze schema o kterej zvuk ti jde jestli používaš nějakej efekt nebo ta 30w hraje na "doraz"
nejsem ani muzikant , takže si počkáš tak ti rozhodně někdo poradí lépe
schémata můžeš po přihlášení nahrát přímo na stránky nebo je hodit do uploudu
Návštěvník

#5 Příspěvek od Návštěvník »

cekam na maila abych se mohl prihlasit,ale ta 30w ma v sobe zabudovanej distortion,tj.zkreslenej zvuk na tom tistaku,ale tak jsem premejslel,jestli by ta cela desticka nesla pouzit k te 150w jako budici clen
cafenet

#6 Příspěvek od cafenet »

pravděpodobně dala, ale samotnej distortion bude asi jednoduchej takže to nebude mít žádnej význam tam nacpat celou komplet desku
pouze udělat distortion a zařadit ho do toho komba nebo ještě lépe se v těch kombech nešťourat a zařadit ho z venku mezi kytaru a kombo
Návštěvník

#7 Příspěvek od Návštěvník »

no to prave nechci,protoze krabicky mam na efakty,a nejsou takoveho zvuku jako origos laney,je tam nejaky integrovany obvod,coz si myslim ze jest ono FP0024sg a pod tim je cd4069UBCN,to bych mohl jak rikas tu krabicku,ale fakt to neni ono co slysim z te male potvory a ve 150w by to bylo ohromny,chci si delat celou krabici a repro uz mam 2*12" 300w
Cust

#8 Příspěvek od Cust »

zkreslení bude děláno přes signálový procesor a určitě to nezkopíruješ. Myslim, že se dá říct, že zvuk komba je dán tím zkreslujícím členem, daným zesilovačem (i jeho výkonem) a použitým reproduktorem.
Takže snaha o docílení uplně stejného zvuku bude marná. Ta 30 opravdu bude hrát časěji v limitaci a to jí dává specifický zvuk. Zesilovače do komba nejsou hifi náhodou, je úmyslem, aby měli specifické zkreslení (hlavně pujde o specifické zkreslení při limitaci, kdy jsou výstupní tranzistory saturované). Ale to už ti bylo naznačeno.
Návštěvník

#9 Příspěvek od Návštěvník »

takze to nepujde?nabastlit,nebo spis udelat zvlast desticku s efektovym procesorem?
Cust

#10 Příspěvek od Cust »

zkus najít kde prodávají obvod FP0024sg, pokud se ti ho podaří sehnat (asi procesor), tak zkus napsat do továrny Laney, ať ti k němu dají software (musíš jim napsat ke kterému kombu, ať ti nepošlou něco jiného). Pokud se to povede, tak máš šanci to zprovoznit.
Návštěvník

#11 Příspěvek od Návštěvník »

me to je nejak jedno,ja to klidne vyprasim z toho komba,protoze prodavat se to uz nevyplati,mam i schema te 30w,ale nechapu logicke obvody,takze je to pro me spanelstina,ale z toho integrace to musi nekam jit,a ne vse,snad?
ty se v tom dokazez pohrabat virtualne?
Návštěvník

#12 Příspěvek od Návštěvník »

no mohl bych ty dve torsa nandat do jedne bedny,ale zas zapojeni 220,to bych snad propojil,a pak propojit jedno s druhym prez external speeker,ale bylo by to moc tezky a krkolomny
SIDTIM

#13 Příspěvek od SIDTIM »

Nedá mi, abych nepřispěl s trochou do mlýna.
Mám sice problém vysledovat v Tvém textu, co vlastně potřebuješ a o jaký cíl Ti jde. Moc téhle Tvé češtině nerozumím.
Ale pochopil jsem,že chceš využívat stejného signálového mršiče u 150W zařízení, jako nyní používáš u "30".
Jak už Ti tady kolegové psali, u muzikantských aparátů typu "combo" vede cesta k dosažení určitého zvuku přes celou množinu dílčích jednotek: pream, sound effect, pa, repro, ozvučnice. Pokud budeš chtít dosáhnout stejného zvuku, jako u "30", nebude to už z principu možné. Tady opravdu vede cesta přes sehnání kvalitního efektu ve šlapce (zoom asi nebude to nejlepší :roll: ) a zařadit jej mezi nástroj a combo.
Mj, bylo by fajn, kdybys tady uvedl schémata, příp. fotečku diskutovaných zařízení. Možná se potom pohneme z místa.
Přeji hezký den! :)
..a co shoří, nezhnije..!
Návštěvník

#14 Příspěvek od Návštěvník »

no ja bych to poslal,ale jeste nemam prihlasovaci udaje,pokud mate maila nekdo pisnete na fannymchinz@quick.cz nebo skype "berryhincos"
Návštěvník

#15 Příspěvek od Návštěvník »

z 30w to 150w
Přílohy
KC150.pdf
to je to klavesove kombo kam bych chtel pripojit efekt z 30
(239.98 KiB) Staženo 147 x
HCM30R.pdf
(243.58 KiB) Staženo 121 x
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“