rnbw píše:PayPal sluzi na to, aby si cislo svojej karty nedaval hocikomu.
Já mám už mnoho let PayPal účet bez přiřazené platební karty i bez přiřazeného bankovního účtu a platím vždy jen ze zůstatku co na něm aktuálně mám. Prostě si PayPal nabíjím jen občas a pouze přes TOPUP což funguje v rámci ČR převodem peněz bankovním příkazem z mého bankovnictví na účet PayPalu v ČR u Unicredit Bank. Takže žádné zahraniční převody, žádné poskytování možnosti brát peníze z bankovního účtu ani přímo ani přes platební kartu.
Z mého pohledu je to maximálně bezpečné a nepotřebuji si k tomu dělat žádný další bankovní účet ani kartu. I kdyby někdo hacknul můj PayPal účet tak získá jen ten zůstatek co tam aktuálně bude, ale nemá šanci čerpat peníze z mého bankovního účtu ani přímo ani přes platební kartu, protože je k PayPal účtu přiřazené prostě nemám.
Když je nějaký problém tak mi na můj PayPal účet vrátí peníze buď příslušný prodejce nebo PayPal a když nakupuji na eBay tak je tam ještě navíc i možnost vrácení peněz od eBay. Takže mám v případě nějakého problému více možností na koho se obrátit pokud by některá z možností selhala.
rnbw píše:Lenze AliExpress prave cislo karty vyzaduje (maju vlastny AliPay). Takze jedine samostatny ucet v banke alebo aspon samostatnu kartu s nastavenym limitom.
Tak to na AliExpress kašlu a ať si dají ten svůj AliPay třeba za klobouk. Budu dál používat Banggood a eBay a bez AliExpressu se prostě obejdu.
PayPal rozhodně přežitý není a naopak se spíš rozšiřuje. I v některých českých eshopech se dá platit PayPalem viz třeba na Alze.