Sháním, vyměním Amáro, PE a KTE

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Celeron

#1636 Příspěvek od Celeron »

Co nám zrušili? Stačí tam zadat AR_PE a vyskočej jako první. Bohužel moc sešlápnutý na 19 MB.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
sis2

#1637 Příspěvek od sis2 »

Kvalita nic moc, ale na to hnědý, co tam je, na kouknutí to stačí...
Artaban001

#1638 Příspěvek od Artaban001 »

Nic nezrušili, jen hledání outsourcovali na externí vyhledávač.
OK2STO

#1639 Příspěvek od OK2STO »

Na ulož. to je PE-AR 1/2023
Jarda
OK2STO

#1640 Příspěvek od OK2STO »

Na Uloz to je PE-AR 2/2023
breta1

#1641 Příspěvek od breta1 »

Celeron píše:Co nám zrušili? Stačí tam zadat AR_PE a vyskočej jako první. Bohužel moc sešlápnutý na 19 MB.

Schválně jsem porovnal AR1/2023 sešlápnutý na 13,5MB s jiným 54MB.
Já tam rozdíl nevidím - jak to zázračně 4x sešlápnou nevím...

Ale poslední sken AR2/2003 105MB se mi zdá velmi kvalitní.
Artaban001

#1642 Příspěvek od Artaban001 »

ta jednička může být ode mně - foťákem ofocený, v PC ořezaný a zbytek udělaný v FastScanner plus na tabletu.
OK2STO

#1643 Příspěvek od OK2STO »

Na Uloz to je PE-AR3-2023
Jarda
EKKAR

#1644 Příspěvek od EKKAR »

Už jste viděli tu HRŮZU, jakou spáchal vydavatel s obálkou aprílovýho čísla PE-AR i se sazbou? Menší a tím i hůř čitelnej font, zalomení textu do sloupků místo na střed k levýmu kraji, já měl pocit jako by to vydávala banda zoufalejch amatérů a ne letama otrkanej kolektiv ...
Bohužel mě trafikantka nenechala ho vyfotit, takže to sem ani nemůžu vložit. Ale hrůzou se mi i chodidla sevřely v pěst!!!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#1645 Příspěvek od Celeron »

Nejsou v redakci nějaký nový, superkreativní košťata? Já že jsem v některých dřívějších číslech viděl, že redakce shání nový redaktory.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#1646 Příspěvek od EKKAR »

Ani jsem se nestačil podívat na tiráž, jestli tam vůbec ještě je zdejší kolega Teufel ... Ale vypadá to tak, že bohužel pohříchu to co páchal v devadesátkách Alan Kraus und his simulantenbande proti tomuhle ještě vypadalo k světu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Hydrawerk

#1647 Příspěvek od Hydrawerk »

Můžeš prosím rozvést toho Alana Krause?
Pan Belza furt v redakci je. http://www.aradio.cz/redakce.html
Jinak obálka mi nějak nevadí...
Přílohy
pear2304.jpg
pear2304.jpg
EKKAR

#1648 Příspěvek od EKKAR »

Hydrawerk píše:Můžeš prosím rozvést toho Alana Krause?
...
V roce 1996 Kraus zprivatizoval z vydavatelství Naše vojsko redakci i titul "Amatérské Rádio". Netuším, co udělal původním členům redakce (Teufel = Belza by mohl dát info o detailech, ale asi nechce, tipuju že to tam bylo hodně osobní), ale ta původní redakce se od něj velice rychle "trhla" a začala vydávat novej titul "A RADIO - Praktická Elektronika", zatímco Kraus s narychlo splašeným náhradním mančaftem horko-těžko lepil svoje čísla ze zapojení získanejch z katalogovejch listů a vydával je pod původním titulem. Měl dost nouzi, tuším musel vydat dvě dvojčísla, aby vůbec měl nějakej obsah. Obě redakce přitom jely v režimu 12 červenejch (řada A) + 6 modrejch (konstruktérskejch = řada B) čísel ročně. Bylo to jako za krále Klacka, když se hádali o moc nad katolickou církví papežové z Říma a z Avignonu. Nakonec Kraus musel zařadit zpátečku, nejdřív vzdal samostatnou emisi modrý řady a přistoupil na společný vydávání modrý řady s původním mančaftem - to bylo tuším někdy po roce 2000, pojmenovali to "Amatérské Rádio - Praktická Elektronika pro konstruktéry". Redakce Praktický Elektroniky přitom ještě od roku 1997 vydávala ročně 6 "žlutejch" čísel titulu "Stavebnice a konstrukce" - kde vycházely vysloveně předpřipravený a ověřený výrobky. V roce 2010 to Kraus zabalil úplně a dál (od roku 2011) už zase vychází jenom jeden titul pojmenovanej "Praktická Elektronika - A-Rádio" s tím, že od roku 2012 už se kvůli nedostatku námětů a menším nákladům na tisk nevydává "modrá" řada B.
Tolik k historii, určitě se tady najde pár lidí, kteří budou vědět víc detailů. Ale fakt je, že ty "Krausovy Amára" měly lepší redakční úpravu a zalomení textu, než to co spáchala dnešní redakce ...
Hydrawerk

#1649 Příspěvek od Hydrawerk »

EKKAR píše:(...) PE-AR(...) Menší a tím i hůř čitelnej font, zalomení textu do sloupků místo na střed k levýmu kraji (pozn.: donedávna bývalo zarovnání do bloku)

Jo, krátce jsem v tom zalistoval. Grafická úprava je přesně tak zvláštní, jak píšeš... Cena je asi 125 Kč, což je víc, než Playboy. Nechcu kritizovat, jsem rád, že to vůbec vychází. Příště mohou grafickou úpravu zlepšit.
EKKAR

#1650 Příspěvek od EKKAR »

No můžu ti říct, že to byla docela schíza, hlídat na pultě trafiky všech 5 různejch časáků (Amtérské Rádio = původní titul červená a modrá řada plus Praktická Elektronika - A-Rádio červená a modrá řada a k tomu PE-AR Stavebnice a konstrukce) - a ještě k tomu vycházel KTE Magazín ... a
taky Galuškův Elektroinzert ...
Zamčeno

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“