TČ Nimbus 12 porucha reverzního ventilu
Moderátor: Moderátoři
TČ Nimbus 12 porucha reverzního ventilu
Na konci odmrazovacího cyhlu dojde k vypnutí reverzního ventilu a ten se nevrátí do své výchozí pozice a zůstane někde mezi, čímž kompresor saje hned co vytlačil. Další rozmrazovací cyklus to někdy spraví a někdy ne, takže to i půl hodiny netopí. Pokud to několikrát (3x?) nedopadne, diagnostika vyhodnotí chybu TČ (918). Stačí do něj majznout a je vyřešeno, alespoň na nějaký čas.
Výrobce nechtěl, abysme vadný ventil vyměnili a místo toho to "vyřešil" aktualizací sw, kdy při přepínání sníží tlak, ale i tak to nefunguje asi dobře (inspirace u DieselGate).
Prodejco-servisní zastoupení pro ČR slíbilo, že další šarže budou bez chyb, ale chyba se opakuje, dokonce tam jsou i ty samé ventily !!
Má někdo s tím nějakou zkušenost ?
Do jakého výzkumáku mám ten krám dotáhnout, abych měl na papíře že je vadnej a omlátil jim to o hlavu ?
Nemám problém ventil vyměnit, ale proč bych to měl dělat v záruce ?
Už nevim co s nima.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ventil je nepřímo ovládaný, je na ňom malý přepouštěcí ventil který slabejma trubičkama ovládá hlavní přepouštěč.
Jednou za určitou dobu reverzuje aby odmrazil výparník. Ta doba mezi odmrazeními se zjišťuje z proudu ventilátorů. Nikdy jsem neviděl, že by byl potřeba snižovat tlak před přepnutím. TČ pamatuju ještě ON-OFF a ventily přehazujou taky při plnym tlaku a nic jim není.
DunAn DSF-20-R410A
link Amazon DSF-20
Někdo v číně zkrátka vyrobil kontejner zmetků .
vyměnil bych za Danfoss
Vývoj dělat nechci, jen potřebuju nějak distributora dotlačit k nápravě.
Máš prostě smolík. Já měl jinej smolík, znáš prostřelenej AlfaLaval chladivo do vody? To se pak dějou věci, s otevřenou expanzí nadskakoval celej barák. Aspoň že jsem přiběhl včas, vypnul a aspoň stihnul zatáhnout ventily na Copelandu a na topný vodě, než chladivo zcela ztratilo tlak. Kdyby se zalil chladící okruh vodou, tak by to celý mohlo na hnůj.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Sháním někoho s tímhle problémem.
Nevěřím tomu, že je to jen na těch několika kusech a jen této značce čerpadel.