Color 343 +DO

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zenit

Color 343 +DO

#1 Příspěvek od zenit »

Zdravím páni.

Nevie mi niekto poradiť čo, (alebo kde) môže byť chyba v tomto TV, keď zrazu prestal reagovať na DO?
Prepínať sa dá iba zo vzdialenosti cca 30 cm od TV.
Bateria je nová a DO som vyskúšal na inom TVP tej istej značky kde funguje bez problémov
na vzdialenosť 5-6m.
Ďakujem za radu.

Zenit.
achil

#2 Příspěvek od achil »

Velice jednoduchá odpověď, kterou by sis odvodil sám. Přijímač DO má malou citlivost (v lepším případě je pouze zasviněný).
Bill Gates na střelnici ne a ne trefit terč. Kouká na zbraň pak zasune prst do hlavně a vystřelí. Kouká na utržený pahýl prstu a pak volá pracovníkovi u terče. U mě je vše v pořádku, chyba musí být u vás.
zenit

DO

#3 Příspěvek od zenit »

Prečistil som jemnym štetčom jak diodu, tak aj ochranné sklo z vnútra na TV a nepomohlo to.
achil

#4 Příspěvek od achil »

Už jsem v obrazu. Tady je předzesilovač s MDA4050.Může být i vadný T1 KC238 nebo kdekoli v tomto předzesilovači. Já osobně bych zkusil celé toto nahradit integrovaným IR čidlem na 5V z nějaké mrtvoly. Nebo hledat vadnou součástku? Je to na tobě. To čištění pomůže jen když je tam tolik prachu, že si musíš jít potom umejt ruce jako horník.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

vadné DO

#5 Příspěvek od Mourek »

Pokud to přestalo najednou tak nejspíš nějaká součástka, včetně elytů, jinak pokud u té televize sedí kuřáci tak čištění štětcem nepomůže a musí se to umejt lihem.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“