Snímač je tlaková sonda BD Sensors LMP308 0-6m, dvouvodič 4-20mA.
K tomu je napáječ 28V, nemá žádný označení ale bastl to není. Ten jsem opravil, bouchlá dioda a kondík ve filtru. Když sondu propojím se zdrojem přes miliampérmetr, tak na vzduchu ukazuje 4mA a pokud fouknu do vstupních otvorů, tak se proud zvýší. To znamená, že to nejspíš maká jak má.
K tomu má na vyhodnocení a spínání panelovej přístroj Orbit Controls OC-450.
Ten byl taky v kopru, nejde segmentovka nejnižšího řádu a byly utržený některý piny konektoru asi od cloumání při rozpojování.
OC-450 se podle manuálu dělala jen na konkrétní průmyslový signály. Na proudovou smyčku se nedělaly ale tahle má na sobě nalepený štítek "Přestaveno 0-20mA = 0-600, S1=420, S2=450".
Zapojil jsem vstup na regulovaný zdroj a opravdu, při proudu 0 mA ukazuje OC-450 kolem nuly a při proudu 20 mA kolem 600. Trimrama Zero a FS to šlo bez problémů dostavit. I spínací body S1 a S2 byly přibližně dobře. Takže až na tu segmentovku dobrý.
No a vypuká problém. Sonda je 4-20mA a měřák 0-20mA (0-6metrů vody ve studni). Zkoušel jsem to dostavit aby při 4mA měřák ukazoval 0 a při 20mA ukazoval 600 ale rozsahy trimrů nestačí.
Regulovčíci, je nějaká finta, jak to znásilnit aby 4mA byly nula na displeji?
Měřák je s ICL7135, bude stačit překopat odpory kolem trimrů a nebo se musí něco udělat se vstupem pro proudový signál? Nyní je mezi vstupníma analog svorkama dodatečně přidanej přesnej odpor 30R. Vypadá to, že je to na proudovou smyčku předělaný z napěťovýho signálu 0-10V.