AIWA CA-W30
Moderátor: Moderátoři
AIWA CA-W30
-
martin1991
galjo píše:Zdravím kolegov. Dostal sa mi na stôl tento dvojdeck a má dokonale poodpájané všetky vodiče od základnej dosky. Neviem si poradiť s pripojením magnetofonu. Nenašiel by niekto k tomuto schému ? Dakujem za prečítanie.
Ahoj, nedávno som mal tento magneťák rozobratý takže asi takto-celá "elektrika" je pripojená k základnej doske cez konektory. Nenájdu sa tam dva zhodné. Každý konektor (aj jeho protikus) má svoju farbu a počet pinov, takže nedajú sa pomýliť. Skrátka ak mám biely konektor so 4 pinmi tak protikus bude tiež biely so 4 pinmi, a druhý taký istý tam nenájdem (ďalší bude mať buď inú farbu, alebo iný počet pinov, alebo oboje iné). Takže drž sa iba farieb konektorov a počtom pinov a hľadaj na základnej doske ich protikusy, to je celé. Ja som takto tie káble poodpájal, a bez toho, aby som si ich nejako označoval, kam patria, som ich nazad pozapájal a magneťák ide, takže nič zložité. Ovšem, ak bol niekto tak šikovný, že zlikvidoval tie konektory a ostali iba káble, tak to bude zážitok so zapájaním. Možno by som na to išiel podľa dĺžky káblov. Logicky-ak mám kábel dlhý 30 cm, tak s ním nebudem prepájať miesta vzdialené od seba 5 cm. Ak sú ale všetky káble rovnakej dĺžky tak potom fakt smola a majiteľovi by som to vrátil, nech sa s tým pohrá sám.
https://elektrotanya.com/aiwa_caw-30v_k ... nload.html
Vašek