Jak jsem vykresloval ten originál zdroj, něco se mi tam nezdálo a vzal jsem ohmetr. A našel jsem bizardní závadu, via pad, tedy průchod mezi stranama desky bez nohy součástky měl odpor 132R.

A zrovna ke svorce -Un.
Takže proto zdroj se zatížením již celkem malým proudem 20-30 mA na výstupu padal o několik voltíků dolů. Propájel jsem ho a nic, stále 132R. Tak jsem tam narval drát a propájel z obou stran. Teprve s ním dobrý. Prošel jsem radši všechny další via na desce a našel jsem ještě jeden, odpor 18R, propájení taky nepomohlo. Takže drát a radši u všech co na desce jsou. Nějakej problém s prokovením děr při výrobě desky.
Nyní výstupní napětí při odběru 4-45 mA poklesne o 0,3V. Ten J-Fet tam opravdu zajišťuje pomalej náběh výstupního napětí, z nuly do 27V je to skoro 2 sekundy. Sonda to asi nevyžaduje ale asi je to potřeba u EX provedení aby nemohlo při zapnutí něco prsknout.
Dobastlím do zdroje ten můstek s dvěma odporama a víceotáčkovým cermeťákem a zkusím, jak to bude stabilní. Ten dvoutrad proudovej zdroj možná ani nebude potřeba, nejspíš bude vuřt, jestli to bude ukazovat místo 6m vody 5,5 a nebo 6,5. No a spínací body se dají bez problémů dostavit trimrama po stisku tlačítek nad displejem.