Belinea, zelená barva

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MB

Belinea, zelená barva

#1 Příspěvek od MB »

Mám monitor Belinea 15". Pustil jsem si test monitoru kde se mi zobrazila mřížka ve třech barvách. v zelené, modré a červené. v modré a červené barvě není problém. Ale u zelené se mi nevykreslují svislé čáry. vodorovné jsou OK. Nevím kde tuto chybu hledat. Prosím kdo alespoň trochu ví kde bych to mohl hledat, poraďte. Při spuštěném něakém programu jde některá zelená barva vidět, jiná zas ne. Je to o nervy!
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Vypadá to na slabou zelenou trysku. Zkus přidat zelené v RGB zesilovači.
warp

Zelená v CRT Belinea

#3 Příspěvek od warp »

Pokud monitor zobrazuje správně normální obraz, tak je chyba buď - a i patrně v tom testu - nebo není test kompatibilní s VGA. Zkus jinej program, napříkald N-test (Nokia test), lze najít na Google.com
breta1

#4 Příspěvek od breta1 »

jde o špatný přenos vysokých kmitočtů v G kanále ve videozesilovači. Bez osciloskopu obtížná oprava. Tipuji vadný tranzistor z dvojice tranzistorů v koncovém komplementárním stupni pro G kanál nebo vadný vazební keramický kondenzátor tamtéž
Mourek
Kontaktovat uživatele:

zelená barva

#5 Příspěvek od Mourek »

Ověřil jsi že to není v PC může to být také v grafice? Jinak souhlas s Breta1, bez osciloskopu zkontrolovat napětí na polovodičích a jinak nechat opravit tomu kdo má vybavení
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“