C4 Picasso, blbne startér

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#31 Příspěvek od Celeron »

Takže, v říjnu startér vyměněný ve značkovým servisu. Byl plnej mouru z ojetých uhlíků, kterej evidentně přidíral pohyb spínacího a výsuvnýho elektromagnetu. Na kontaktech silovýho spínače byly škvarky a dolíky.
Dali tam Hellu, žádnej čínskej šmejd ani poláka.
Od tý doby bez problémů. Včera jsem byl na práci 80 km daleko a to samý, při odjezdu večer domů startér jen cvakal. Už jsem volal asistenci Alliancz ale než mě kontaktoval odtah, tak se asi na stý cvaknutí startér chytil a dojel jsem domů. Doma dnes ráno bez problémů. Jezdil jsem po městě a když jsem přijel domů tak to zase udělalo, zabral až na asi desátý pokus.
Tak co teď s tím? Máte někdo zkušenosti s reklamacemi oprav aut? Naprosto stejný jako před opravou, mám obavu zda mi tam nenacpali nějakej repas či šmejd a že to je Hella bylo jen na faktuře. :(
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
pepik9

#32 Příspěvek od pepik9 »

Dneska jsem s Xsarou dopadl stejně. Při pokusu o start jen tiché cvaknutí relátka v kabině. Pro kontrolu připojení externí baterie, beze změny. Po roztlačení chytilo na druhou otáčku motoru. Ujeto přes 40km, pořád nestartovalo. Po poklepání kladívkem pokus o zasunutí, ale neotočil, a zas nic. Připojen kablík přímo na cívku, kontakt jiskří, ale nic. Přitom pokles napětí na baterii o 0,2V.
Celeron

#33 Příspěvek od Celeron »

Hmm, tak to máš smolík na výměnu.
Já jsem zapoměl napsat, že jsem ten vyměněnej startér v servisu reklamoval a je tam bez jakýchkoliv řečí novej, má úplně jinej, takovej hodně hlubokej zvuk při startování.
Ten novej jsem viděl vybalit z krabice, zářil opravdu novotou. A ten starej reklamovanej jsem viděl taky, asi repas, za těch pár měsíců nemohl být tak povrchově "jetej".
Takže bacha až budeš měnit v servisu.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
pepik9

#34 Příspěvek od pepik9 »

Měním sám. Byl tam Starline, jsem čtvrtý majitel auta. V jiném mám Valeo, to jsem před časm čistil a mazal, ale ten typ už není v prodeji. Současné Valeo má nějakou podivnou konstrukci. Objednal jsem tenhle, vzhledově se podobá. (u řady jinejch píšou něco jako rebuild nebo chtěl zálohu za vratný díl).
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“