Samsung UE40F6200AW-Pouze bliká LED kontrolka
Moderátor: Moderátoři
Co jsem z toho vyčetl, tak že tam budou 4 cesty pro pro 4 větve podsvitu a některá asi bude blbnout (možná studeňák?), ale to je jen dohad. Na každé větvi je až 120 mA.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Nyní jsem vzal jeden pásek co jsem měnil kdysi dávno v LG televizi a zkusil na testeru. Správně pólovaný svítil, když jsem přepóloval tak začal LED diodami téct proud který se zvyšoval až dosáhl určitou hranici. Pak když jsem opět správně přivedl napětí tak už LED diody nesvítily, asi odešly do křemíkového nebe. Na páscích z této televize vyleze napětí při opačné polaritě pouze na takové jak jsem psal výše ale při přepólování hned zase naskočí svit.
Napojil jsem na konektor zdroj a zapnul ale všechny LED-ky se rozblikaly jako předtím. Jdu ještě na tom zdroji přeměřit zbytek elektrolytů. Kdybych měl alespoň druhý zaručeně dobrý zdroj na odzkoušení ale nemám.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Jinak všechny by byly v toleranci akorát jeden 150µF/50V má kapacitu 138µF a ESR 0,56Ω. A pak ještě hlavní síťový který jsem měřil až nakonec 100µF/450V vykazuje 87,25µF a ESR 0,61Ω.
Už se mi z toho točí hlava kolem, dělám to při světle. Nevím co dál, nic mě nenapadá, leda objednat přecejenom ten podsvit.
Jako vyměnit můžeš vše, ale je dobré si napřed zjistit, v čem je závada. Já když vidím ty pásky, tak bych je určitě odpojil a změřil každý zvlášť a pokud by byly dobré, tak bych se zaměřil na ty propoje. Pokud ti to dělá i na jiný zdroj, tak je to jedině v tom podsvitu, ale ten se skládá jen z LEDek a propojů.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Jenom mě stále zaráží že ten zdroj nedává těch 13V když je odpojená hlavní deska i podsvit. Na tom co jsem dělal dávněji tak tam těch 13V bylo při odpojené hlavní desce a podsvit svítil stabilně. No nic, jdu se na to vyspat, ráno moudřejší večera.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Nyní ale nemohu najít kde by se tento IO se dal koupit.
Double layery znám léta, ale dosud jsem to v žádné telce nepotkal.
Např.
https://www.farnell.com/datasheets/2321297.pdf
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby náhodou někdo věděl (měl po ruce tento zdroj) byl bych vděčný kdyby mi ten rezistor změřil.