Jak seknout s kouřením ?
Moderátor: Moderátoři
Jak seknout s kouřením ?
cca o 40-50 Kč za krabku levnějc a to je furt lákadlo. V práci nehulíme vůbec - platí zákaz v celém areálu závodu je to
korejská automobilka - jen pro zajímavost. Měsíc to vydržel bez čouda v hubě a už zas. Nuže poraďte jak na to ale,
ne moc drasticky. Děkuji.
- pocitujlasku
Manželka periodicky kouří a nekouří. Při každém babském posezení v hospodě vždy skončí případná nekuřácká perioda. Má ale zakázáno hulit v bytě, takže chodí na balkon, v zimě zasklený.
Jen málokdo přestane najednou kouřit.
Nejdůležitější asi není ani tak metoda, jako ta nasranost. Je to už skoro pětatřicet roků.
Brácha naopak skončil po mnoha letech, a přiměl ho k tomu plicní infarkt. Sice ho prej neměl z kouření ale z infekce (fekální bakterie, dělal na čističkách), ale skoro chcípnul, rozkuchali ho jak Vikingové Krvavýho orla, tahal za sebou dvě hadice co měl zašitý mezi žebrama, a přišel o kus plic. Tak si řekl, že si nebude koledovat o další podobný zážitky.
"Kdo kouřil, umřel. Kdo nekouřil, umřel taky. Tak proč bych kouřil, když stejně umřu?"
- jardafiala
Jodr píše:Jednoduše, zahodíš posledního vajgla a další cígo nezapálíš. Já to tak udělal bez měsíce před 25. lety… 🤓
Tak to seš slabej.
Něco jiného je, když je na tom někdo už závislý, tzn. kouří dvacku a víc denně a více jak 15 let. Odvyknutí (doživotní) je věcí jen jeho vůle, kdy prostě přestane a nekouří. Lidé, kteří si kouří doma či v autě, tak nemají nárok nalézt tu vůli a přestat. Pokud by opravdu chtěli, tak prvním pravidlem je přestat kouřit v bytě a v autě, potom to vše umýt od toho žlutého povlaku (ale komplet) a potom mají naději, že přestanou kouřit úplně. Nekouřím 30 let a vůbec mi to nepřijde, že by mi něco chybělo.
Mimochodem, ty elektronické cigarety jsou nebezpečnější než vlastní cigarety, ale to si musejí ti, co je používají, tak ověřit a nejlépe na známých, co na to už zemřeli.
Ao peníze vůbec nejde, to je jen jedna z takových výmluv. Prostě ty peníze profrcáte jinde, ale možná prospěšněji.