LED pásek do kuchyně
Moderátor: Moderátoři
LED pásek do kuchyně
Máme v plánu nad pracovní plochu instalovat led místo běžné zářivky,
chtěl bych poradit nějaké kvalitnější výrobce, případně i modely, které vydrží a nebudou za krátkou dobu nefunkční nebo problémové, prostě počem koukat a na co si dát pozor atd.
děkuji!
Samozřejmě se to musí dát správně daleko od přední hrany podle toho, na co to má svítit. Já tam pod to přišrouboval hliníkovou lištu 15x2 mm a na to jsem ten pásek nalepil. Je to výrazně levnější a dělá to s chlazením stejnou službu. Samozřejmě by ten LED pásek měl být zalitý v takové té hmotě. Bral jsem 5 m pásku i trafo v Baumaxu a zbytek jsem použil jinam.
Když pásek zasuneš do Al lišty s matnou krycí folií, můžeš ho pak kdykoliv rychle vyměnit.
Nedoporučil bych vymyšlenosti typu dotyková regulace jasu, je tam nějaký snímací prvek s vysokým vstupním odporem reagujícím na odpor ruky proti zemi, stává se že na nevodivé podlaze se nabije statikou a nereaguje pak na regulaci.
Crifodo píše:Nedoporučil bych vymyšlenosti typu dotyková regulace jasu, je tam nějaký snímací prvek s vysokým vstupním odporem reagujícím na odpor ruky proti zemi, stává se že na nevodivé podlaze se nabije statikou a nereaguje pak na regulaci.
já mám v kuchyni u LED pásku už cca 4 roky něco takového https://1url.cz/7M83Q
a jsem s tím dost spokojený, funguje mi to spolehlivě, jediná nevýhoda z mého pohledu je, že je zdroj "zapnutý" i když pásek nesvítí
Jednoduše, vstupní část funguje jako klasickej senzor vyhodnocující naindukovanej 50Hz brum z okolní sítě, LEDky jsou zapojený až za usměrňovač.sr71 píše:...Není mi ale moc jasné jak ten modul funguje, když je to celé napájeno DC napětím které je galvanicky odděleno od sítě a tím i od země.
A kutilmile - nelituju tě
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
rady vem cokoli jsou taky naprd, jednak nemusí být úplně 100% rozměrově kompatibilní různý kombinace lišt a pásků, navíc usem viděl případ kdy ledky pekly, sce svítily furt, ale vypekly do krycího mírně mléčnýho deklu až hnědý fleky - čím tmavší, tím víc záření to zachytí a víc se to hřeje (a víc pálí, a míň svítí)
taky nechápu ty rejžácký zdroje, naprostá 🤐 kompetně zalitá do 🤐 plastu, abyto nešlo reklamovat!! tady drahý jak prase, přitom kvalitní 60W Seasonicy co mám na skladě fungujou perfektně, mají kvalitní osazení, tříletou záruku a prostě se neserou, a cena je vlastně taky bezva
Pro ovládání by bylo lepší přepínání v několika pevných stupních, jako je třeba na čelovkách. To otočné ovládání je zbytečně jemné.
A ještě mám poznatek. Jevilo se mi to osvětlení příjemnější, když jsem to zkoušel a měl ten LED pásek nasměrovaný nahoru k lince (cca 10cm pod linkou) a pracovní prostor byl osvětlen odrazem od linky a zadní stěny. Připadalo mi to rovnoměrněji osvětleno. Ale může to být i tím, že jsem použil rohovou hliníkovou lištu a LEDky jsou až u stěny v rohu pod úhle 45 stupňů. Světlo tolik nedopadá na stěnu za linkou.