Jak seknout s kouřením ?
Moderátor: Moderátoři
Ale na druhú stranu, taký le Gruyére mi smrdí tiež, ovšem keď ho nechám trocha vyluftovať, nastrúham ho aj s trochou muškátového orecha a šup s ním do horúceho vína, tak s dobrým fondue rozhodne nepohrdnem... pobyt v cudzine, kde sa toto bralo ako fast-food, ma naučil
Najhoršie je sa vyrovnať s vypestovaným "chtíčom", tzn. keď mozog očakáva ten náš návyk na to, aby následne vyplavil dopamín za odmenu. Kto sa tým takto nechá požrať, to má zle - ale sú aj horšie návyky a závislosti, napr. alkoholizmus už tu bol spomenutý a tým to rozhodne nekončí.
Ak si za tým človek naozaj stojí, zverí sa dobrému odborníkovi, častokrát i chémia môže pomôcť. Len sa potom musí zaprisahať, že ten kolotoč už opätovne neroztočí, pretože už na to predispozíciu má. Viď vyliečení alkoholici nesmú ani rumovú príchuť v koláči. No a úspešnosť skončiť s niečím dlhodobým len tak na blink, "od zajtra hotovo", to je skôr fakt výnimka s veľkým V.
No a na záver mi neostáva spomenúť jeden z pragmatických dôvodov, prečo by som takéto povolanie ja osobne nemohol vykonávať - z debaty starého krčmára a doktora z Vesničko má středisková: telo má isť do hrobu zhumplované. Môžeš celý život viesť raw gluten free vegan stravu (aj ak ťa k tomu zdravotné dôvody nenútia), a odopierať si od huby řízeček a pivo, keď v konečnom dôsledku aj tak natrčíš bačkory. Je to jak ten vtip o najhoršom jede na zemeguli - vode: každý, kto sa jej raz napil, umrel...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
nixdorf píše:Ale na druhú stranu, taký le Gruyére mi smrdí tiež...
Největší legrace je, že ten sýr ve Švýcarsku stojí cca 500Kč/kg, což je cena sakra nízká, když se člověk podívá, kolik je kolem toho práce a materiálu. U nás tu cenu málem chtějí za obyčejnej EIDAM třicítku. Mimochodem je pojmenovanej podle ptáka jeřába, to mají i ve znaku města.
Jinak jsem nekuřák, takže k tématu nemám nic. Ten smrad ale fakt nemám rád.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Myslim si, že na to abys přestal, musíš mít sakra dobrej důvod. Já ho měl
Taky jsem na sobě cítil, že žádná závislost na cigaretách neexistuje. Je to pouze silně zakořeněný zvyk v hlavě.
Přeju ti hodně štěstí
To je proto, že to centrum pro žrádlo je vedle toho pro kouření. Zkus ráno ze 2 uvařená vejce a k večeru fazole z plechovky (úprava podle sebe). Zasytí to na dlouho a nepřecpeš se.Sandal píše: Horší je, že jsem začal žrát jak nevázanej, a to mi ukočírovat nejde,takže teď mám zdravotní problémy kvůli přežírání.