DVD + Video na SCART
Moderátor: Moderátoři
xmarty08 píše:Tak mě tak napadlo (ale ještě jsem to moc nepromýšlel), využít spínacích 5V z každého přístroje k nějakému ovládání relátka, které by přepínalo buď DVD nebo VCR,teď to jen stačí domyslet
Jo takhle jsem to kdysi řešil,použil jsem malé relátko na přepínání videa a zvuk zapojil přes odpory paralelně,celý se to vešlo do scart konektoru.
Jestli se nepletu tak to napětí je 12V a ne 5V,to relátko mělo tak malej odběr že se dalo spínat přímo tím napětím na scartu.
-
Návštěvník
- PetrK
- Kontaktovat uživatele:
Jarda02 píše:riker píše:Nejlepší je si zakoupit scart rozbočovač/slučovač s přepínačem vstupů.
Znamena to, ze bych musel pak manualne prepinat mezi videem a DVD? Pokud ano, tak to uz mohu zrovna prehazovat kabel. Prosim o objasneni.
Přesně tak to je, ale nevidím v tom zase tak velkou nevýhodu. Určitě jednodušší je přepnout přepínač než pořád vytahovat kabel ze zásuvky Scart například na TV, ze zadu špatně přístupný a hlavně za chvíli je to neustálou manipulací ta zásuvka v pl.spoji TV "vyčochtaná"
Nedis nabízí i "automatický" přepínač, asi na proncipu který zde kolegové napsali. Nevím nyní přesně jeho označení ale cena byla mám pocit něco přes 600Kč.