EKKAR píše:Spíš první půlka sedmdesátek ...
Tak musely být zásoby, Elektrokeramika končila někdy kolem roku 1969 a že by výrobu převzala Hradecká Tesla, pamětník, co tam dělal, mi při výslechu nepotvrdil.
Moderátor: Moderátoři
Crifodo píše:Havana pokud se nepletu, byla ještě před dislokováním výroby radiopřijímačů do Bratislavy?
Celeron píše:Elektrokeramika končila někdy kolem roku 1969
V roce 1964 ty OC rozhodně pro spotřebku zastaralé nebyly. Jinak mizerné sladění nepotvrzuji, Akcenty, co jsem měl, byly sladěny dobře. Chyba byla jen v návrhu vstupního dílu a vazba antény k němu. Inovovaný Chanson už to modifikoval. Samozřejmě nejde porovnávat citlivost s pozdějšími křemíkovými typy, v roce 1964 ty OC170 byly na pozici vf zesilovače a oscilátoru vybírány, aby vůbec fungovaly. S lepšími tranzistory nebyl problém ten vstup přeladit na CCIR, doteď mi tak funguje.jirka5 píše:Neštěstím těchto přijímačů bylo mizerné sladění, zejména na FM, a samozřejmě použití již tenkrát zastaralých tranzistorů OC170. Prakticky žádný z těchto přijímačů, které se mi dostaly do ruky, nehrál na VKV dobře.
xsc píše:Pamatuješ si blbě. OC170 bez vybírání měla mezní kmitočet někde na 80MHz.
Otkundes píše:ellyt s kódem L-FA. To by mohlo značit datum jeho výroby v červenci 1964.