Pomohl by mi kurz asertivity?
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No byla ostuda, ale jen přiměřená.
To k tomu zdravení manažerů.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
radioelectrum píše:Myslíte že bych byl po kurzu asertivity schopen nadřízenému vysvětlit svůj přínos firmě a tím bych v práci zůstal?
Ne. Jediná cesta je, poslat ho prdele a najít si něco jiného.. Pokud seš šikovnej a máš zkoušky, tak se vždycky něco najde. Tihle pseudomanažéři si musí uvědomit, že když nebudou mít lidi co pod nimi budou chtít dělat, tak jich už tam taky nebude třeba.. Do montovny nějaký lemply seženou a před těma asi můžou perlit.. Nicméně sehnat dneska někoho s odborností, už je něco jinýho.
Taky jsem ti tady napsal v minulosti když ses tu ptal na platnost 50ky v Německu, co je třeba a abys tam šel a zkusil to. Anebo něco podobnýho. Pořád se na něco ptáš, hledáš, tápeš a nic. A odpověď jak si pochodil taky žádná.
Na kurz asertivity jsem chodil a spíš nás tam učili, jak zůstat nad věcí za každý situace. Nebylo mi to k ničemu. Protože pokud je někdo rapl jako já, jde celá asertivita, víš kam..
Po takovým frackovi co popisuješ, jsem skočil i u nás v práci s tím, že mě léčit nebude. Protože když jsem já chodil do práce a živil se elektrikařinou, jemu ještě doma myli prdel.. Můžu mi to dovolit, jsem na celou fabriku sám a do penze krok...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Spíš je to problém toho úplně nahoře, že toleruje pod sebou takovejhle kindermanagement, kterej si jen honí svoje ego na úkor kultury a spokojenosti ve firmě, čímž pak dochází k fluktuaci zaběhnutejch a spolehlivejch zaměstnanců.
Jednou mi vytknul obchodní náměstek, že nic nedělám, akorát se flákám po dílně a tentýž den jsem se nestačil vyhnout panu majiteli a ten mi vytknul, že vůbec nechodím na dílnu a nevím co se tam děje.
Jak jsem rád že už jsem v důchodu.
2.) Je to síce divné, ale váš mistr etikety Ladislav Špaček vo svojej knihe uvádza, že v práci vždy zdraví nižšie postavený vyššie postaveného bez ohľadu na vek a pohlavie. Rešpektuj to.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Taky tvrdí, že člověk si nesmí ve společenské místnosti sundat triko/košili ani ve chvíli, kdy kolabuje kvůli přehřátí a je tam sám. Etiketa má vždy přednost před zdravím.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale zezadu či ze žebříku nikdy. To mají udělat oni.
V hospodě má taky napřed hospodskej pozdravit hosta, ne že štamgasti čekají, že host přijde a první pozdraví. Ale dělá se to tak.
Hubert_79 píše:... poučky typu "kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod" načtené z brožurek pro managery...
Zamysli se, poČťáku.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.