Tiskárna netiskne dokumenty v PDF

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dvorak

Tiskárna netiskne dokumenty v PDF

#1 Příspěvek od dvorak »

Moje tiskárna Canon Pixma iP1900 náhle odmítá vytisknout dokumenty v PDF, které otvírám přes Firefox - hláška "tiskárna je offline". Dříve problém nebyl. Mám instalovat Acrobat ? Děkuji.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Adobe Acrobat slouží k vytváření a editaci souborů .pdf - na tisk a prohlížení/čtení by měl stačit Adobe Reader, kterej je poskytovanej zadarmo.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Ivan_01

#3 Příspěvek od Ivan_01 »

a iný dokument, napríklad z wordu alebo poznámkového bloku, skicára ... vytlačí?
nixdorf

#4 Příspěvek od nixdorf »

@dvorak: odskroluj v dialogu dole a skús tú možnosť naspodu. Ak dostaneš navlas tú istú chybu, je problém pravdepodobne v drivri - ostatne, s tou istou tlačiarňou riešiš ďalšie problémy, nie iba náhle znemožnenie tlače PDF z FF, píšeš že si dostával chyby typu not responding ("tiskárna neodpovídá"), čo iba ďalej poukazuje na problém driver/hardware.

@Karel: Adobe Reader sa už opäť volá Adobe Acrobat Reader, ako kedysi. Inak ano, je to tá free verzia na prehliadanie, na vytváranie a editovanie sa ten produkt volá Adobe Acrobat Pro (pred pár rokmi iba Adobe Acrobat). Ale na to sú aj iné nástroje ako títo akrobati.
Přílohy
tlacit.png
tlacit.png
bu2520

#5 Příspěvek od bu2520 »

zní to jako hloupost, ale několikrát mi po různých aktualizacích nešla tiskárna , nepomohly restarty a reinstal driverů. A nakonec pomohla změna USB portu.
AZK401

#6 Příspěvek od AZK401 »

Mně Firefox netiskne snad žádnou přílohu emailu, tradičně. A nejde přes něj platit u některých E-shopů. Než bych laboroval s hledáním chyb v nastavení, používám MS Edge a ten funguje. Ovšem ten vyhledávač Bing, to je dílo. Je nastavený na placenou reklamu, takže nekomerční pojem najdeš až tak na 5. - 6. stránce.
tiktak1953

#7 Příspěvek od tiktak1953 »

Lenze,ked ma tlaciaren v rezime ofline,tak mu tlacit nemoze,aspon u HP to tak je,a Canonka asi inac nebude!Treba to zmenit na online ,a bude OK
nixdorf

#8 Příspěvek od nixdorf »

Ťikťák, taký menší detail: on ju nemá dobrovoľne offline, pretože inak by to bol uviedol, že tú možnosť "použiť v režime offline" zapol sám. A bol by za vola, pretože v takom stave moc toho nevytlačíš. Chapenzi?
dvorak

#9 Příspěvek od dvorak »

Vyřešeno ! Po otevření systemového dialogu (ctrl+P) a zvolení "vytisknout pomocí systemového dialogu" jsem zjistil, že tam mám navíc kopii své tiskárny Canon Pixma ip1900(1). Stačilo na ní kliknout a OK. Zajímavé, že dokumenty ve wordu tisknout šly.
Děkuji za pomoc, jmenovitě kol. nixdorfovi.
nixdorf

#10 Příspěvek od nixdorf »

Jo ak tam bola duplicita (tým preinštalovaním z CD ako si spomínal v predošlej téme), možno tam nebol dobre nastavený napr. port a word si pamätal tú "správnu" variantu vo svojom nastavení tlače, potom tam mohlo dôjsť ku konfliktu. Prípadne iné scenario. Toš, nech to vrzá :)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“