Sušička LG (v záruce) vyhazuje jistič
Moderátor: Moderátoři
- PCmaniac99
Sušička LG (v záruce) vyhazuje jistič
Dnes po roce a půl se mi konečně povedlo nasimulovat výpadek jističe. Když je vše vyplé a já zatočím bubnem sušičky tak se sušička probudí - rozsvítí osvětlení bubnu a vyhodí jistič. Mám v plánu ji poslat na reklamaci protože toto chování považuji za závadu ale dokud jsem toto chování nedokázal napodobit tak jsem měl obavu že to ani servis nenajde - blbě se hledá závada když se zrovna neprojevuje. Co vy na to? Setkali jste se s podobným chováním? Čím to může být způsobeno?
- monterjirka
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
- PCmaniac99
S odpojenou vidlicí pokud zatočím bubnem tak se rozsvítí osvětlení bubnu a uvnitř je slyšet cvaknutí asi relé. Tak že se přikláním k verzi že BLDC motor vygeneruje napětí který pak dělá psí kusy v elektronice.
Měření na vidlici, levý kolik proti pravému bez napětí - pouze odpor - v normálním stavu 800k, při zatočení bubnem (rozsvítí se osvětlení) 200k, po zhasnutí bubnu opět 800k
Levý kolík proti zemnící zdířce - Při zatočení bubnu 0,8V v rozsahu AC i DC, frekvence až 280hz
Pravý kolík proti zemnící zdířce - obdobné hodnoty.
I přes vyzkratovanou vidlici (oba kolíky a zdířka) se buben při protočení rozsvítí.
- PCmaniac99
BOBOBO píše:Tohle ti budou stále vracet jako funkční . Blbá závada . Inu elektronika zblbne , když do ní přijde "cizí" napětí a to jen někdy .
Asi jsi to špatně pochopil, ze začátku jsem nevěděl proč ten jistič občas spadne ale teď už ho umím shodit kdykoliv právě tím protočením bubnu. Tím by se servis zabejvat měl, každopádně nejdřív to s nimi budu řešit telefonicky abych pokud možno předešel tomu cestování sušičky.
- tatramacek
Není to až tak závada. Zkrátka jistič nezvládne proudový naráz po připojení spotřebiče do sítě. Modul má silné kondenzátory a při připojení v důsledku jejich nabití dojde k tomuto jevu.
Je to jen úvaha. Kdyby něco, opravte mne. Díky