AKAI GX 77 problémek
Moderátor: Moderátoři
- Husky-John
AKAI GX 77 problémek

- TheLastUnicorn
Padání řemínku setrvačníků není u GX77 moc obvyklý problém, ale tipuju to na volný řemínek, nebo problém se vzájemnou rovnoběžností setrvačníků a motoru.
Se servisem asi nemohu moc sloužit, páč jsem až z Trenčína, nicméně v Praze jsou šikovný lidi přes kotoučáky...jedním z nich je pán Smetánka, majitel webu
https://www.ps-service.cz/forum/index.php
Na fóru vystupuje jako Petr.116, tak ho zkus oslovit.
- Husky-John
Husky-John píše:Nedalo mi to a trošku jsem to porozebral. Setrvačníky měly skutečně obrovskou, snad milimetrovou axiální vůli. Ta lze šroubky doladit. Pak už gumička nepadá, tedy tady to tím evidentě bylo.
Dovolím si oponovat. "Tady tím" to zcela určitě nebylo. Jen jsi omezil možnost skutečné přícině projevit se. Milimetrová axiální vůle rozhodně není "skutečně obrovská".
- Husky-John
Dobře, možná jsem nezvolil správné slovo, a ta vůle byla ve skutečnosti větší, když jsem si teď nasimuloval ten posuv. CCA 2mm. Ale od zajištění posuvu to drží, přičemž před tím to do pár vteřin spadlo.Kremik píše:Husky-John píše:Nedalo mi to a trošku jsem to porozebral. Setrvačníky měly skutečně obrovskou, snad milimetrovou axiální vůli. Ta lze šroubky doladit. Pak už gumička nepadá, tedy tady to tím evidentě bylo.
Dovolím si oponovat. "Tady tím" to zcela určitě nebylo. Jen jsi omezil možnost skutečné přícině projevit se. Milimetrová axiální vůle rozhodně není "skutečně obrovská".
- Husky-John
Už to hraje a přetáčí. Potíž je zkrátka v tom, že pokud není páska natažená nahoře, nic to nedělá. A v tuhle chvíli je potíž s tím rolerem, který odmítá elektricky chodit. Důvod pořád neznám. A zdá se, že s tím si asi už neporadím. Nebo možná ano, ale přijde mi to už dost složitý, nebo rizikový. No a snad úplně levej nejsem, lecos jsem i přes rady svěřit to servisu vyřešil sám a myslím, že za výsledky se stydět nemusím. Kdp. pro mně je primární si s tím umět poradit. Ne všechno svěřovat odborníkovi. To je až krajní možnost, pokud usoudím, že na to prostě reálně opravdu nemám
- Husky-John
https://www.youtube.com/watch?v=-enGic1UIm0