Co nebrat z Hadexu ?
Moderátor: Moderátoři
Tolerance jsem zkousel merit namatkou u asi 3 hodnot a do 1% se veslo vsech 100ks od kazde hodnoty. Na multimetru mam na tohle funkci, kdyz je mimo zadanou toleranci pipne, takze to slo celkem rychle.
Co to prodava hadex netusim, vzhledem k podivnym hodnotam nejspis nejaky vyprodej. jestli jsou uhlikove poznas zahratim, hodnota bude cestovat mnohem vic.
uvedenou sadu rezistorů z Hadexu mám doma, na moje pokusy a vrabčí hnízda postačí,
na opravu nějakého dražšího zařízení bych to nepoužil.
Změřil jsem odpory 1kΩ, celkem 20 ks:
983, 991, 980, 875, 979, 985, 978, 985, 975, 977, 980, 991, 979, 980, 995, 978, 980, 982, 988, 990
Pájitelnost dobrá, žádná oxidace na vývodech.
Tohle mě ale dneska opravdu rozesmálo!
Objednáno vs. dodáno. Najděte jeden rozdíl...
Než se začnete rozhořčovat, zapřemýšlejte:
Vyobrazený Rubycon je k dostání u Mousera za 288 Kč. Jinde jsem ho nenašel. No, Mouser je trochu předražený - tipoval bych běžná cena kolem 150. Za dvě kila se dá jinde dostat lepší značka.
Tenhle sprostý pajc jsem koupil na Hadexu ze zvědavosti - čtyři kusy po 45 Kč vč. DPH.
Co by člověk za ty prachy chtěl? Krevety a kaviár?
Zkusím jim dát trochu počudit a uvidíme. Ty dvě kila mi za tu srandu stojí.
Zajímavý, jak hluboko a jakejm PRCákům dokážou čeští obchodníci zalézt do (!).
No a s přístupem typu "koupím jakejkoliv sráč, hlavně když to je levný" to fakt dotáhneme daleko. Vlastně už jsme dotáhli.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
https://www.hadex.cz/i669a-10000u63v-10 ... alni-snap/
Hadex je trapnej, oni snad u všech elektrolytických kondenzátorů vůbec neudávají výrobce. Jen tam mají bezcenné ilustrační foto. Takže kupujeme zajíce v pytli!
Hydrawerk píše:Hadex je trapnej, oni snad u všech elektrolytických kondenzátorů vůbec neudávají výrobce. Jen tam mají bezcenné ilustrační foto. Takže kupujeme zajíce v pytli!
Dá se říct, že na Hadexu se nakupují součástky obvykle na nedůležité záležitosti, u kterých je nakupujícím většinou jedno, že k tomu nejsou bližší informace. Kdo nechce kupovat zajíce v pytli tak si může rovnou zvolit jiný eshop kde informace k dispozici budou.
Nedávno jsem si nechal poslat kupu odporů, který měly být 1% tolerance. V reálu měly 2-3%, BM509 má možnost procentuelního třídění. A z 10-20 ks měl každej trochu jinou hodnotu i když byly ještě napáskovaný. Reklamoval jsem, odpověď zatím nedorazila.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!